Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze ret un emotiu homenatge a les víctimes de la COVID19

El Consistori ha plantat un magraner a l'entrada de les Morisques en la seva memòria


Sant Quirze ret un emotiu homenatge a les víctimes de la COVID19

 Sant Quirze del Vallès va retre homenatge dissabte a les víctimes de la Covid-19, en el marc d’un acte al parc de les Morisques. L’Ajuntament va organitzar aquest esdeveniment en record de les moltes persones  que han perdut la vida durant aquesta pandèmia i, molt especialment, als seus familiars a qui els ha estat impossible acomiadar-se d’una manera propera. 

L’acte, que va comptar amb prop de dues-centes persones,  va servir també per fer un agraïment a tothom  que va contribuir que el municipi tirés endavant durant la dura etapa del confinament. Així, hi van intervenir els responsables tècnics de les àrees de Salut, Protecció Civil,  Benestar Social i Cicles de vida. També les persones voluntàries que van ajudar amb temes logístics de mascaretes i altres materials. Dels reconeixements més destacats, va ser per al personal sanitari. El director del CAP, el doctor Feliu  Aliaga, va parlar en nom d’aquest col·lectiu clau que va haver d’afrontar una situació molt dura  per assistir les persones malaltes amb gran esforç i motivació, malgrat les limitacions i les dificultats en què es trobaven dia a dia.
 
Un dels moments més emotius va ser l’experiència dels familiars de les víctimes, de la mà de veïnes com l’Anna  Adell, que va perdre el seu pare; o Joan Anton i Carles Barceló, que van perdre la mare i esposa. En les seves paraules van explicar la dura situació de no poder-se acomiadar ni acompanyar algú tan estimat al final de la vida tal com haurien volgut i necessitat.. L’expressió d’aquest procés, on van sentir molta impotència i incertesa, va ser un sentiment compartit i sentit per les famílies presents. 
 
L’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, va  participar per via telemàtica per estar confinada. Oliveras va donar el seu més sentit condol als familiars per  la pèrdua de persones “molt estimades del poble i per això la nostra voluntat que us sentiu molt acompanyades” i va qualificar l’acte d’homenatge com un “dol col·lectiu” necessari, que volia transmetre tendresa i estimació. Així també, va fer referència a la importància “ del respecte, l’amistat i del bon veïnatge per poder afrontar les dificultats d’aquest 2020. Uns valors dels quals en gaudim al municipi gràcies a moltes persones anònimes, empresàries, que van contribuir en els moments més difícils". L’Alcaldessa va tenir un reconeixement també per a tots els professionals “que malgrat la situació van sortir al carrer dia a dia per fer la seva feina, amb entrega i dedicació.".L’acte també va comptar amb la intervenció dels regidors de Govern Àlex Brossa i Pol Àlvarez i amb la presència de tots els grups municipals de la Corporació.
 
Música i poesia com a homenatge
La música i la poesia van ser els fils conductors de l’homenatge, amb un commovedor  Hallelujah del grup Alea, peces de la Societat Coral Il·lustració Artística i Bella Quirze Band, la lectura de poemes d’Onze al Teatre i de la Plataforma Benvingudes Refugiades, que van llegir un poema de l’escriptora local Laia Prat.
En finalitzar l’acte, les persones assistents van poder acostar-se a l’arbre plantat en memòria de les víctimes: un magraner ubicat a l’entrada del parc, acompanyat d’una placa de record.
 
L’esdeveniment es va poder veure en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament i ara us el podeu descarregar en aquest enllaç. https://www.youtube.com/watch?v=WFR6Vx1jsB8
Podeu veure les fotografies de l’acte en el següent enllaç: https://www.flickr.com/photos/santquirzevalles/albums/72157716261091838