Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Les entitats reben formació sobre la perspectiva de gènere

L’Ajuntament treballa amb elles com identificar les dinàmiques desiguals i les prepara per revertir-les


Les entitats reben formació sobre la perspectiva de gènere

El serveis de Drets Civils i Gènere i Participació estan desenvolupant aquests dies la formació “Introducció a la perspectiva de gènere a l’entitat”, a càrrec de la cooperativa Cúrcuma. Es tracta d’unes sessions orientades a les entitats, amb l’objectiu d’identificar dinàmiques de desigualtat, per analitzar-les i revertir-les. Les formacions es fan telemàticament, prèvia inscripció.

A la primera sessió, celebrada el passat 29 de setembre, hi van participar un total de 12 persones representants de l’Ass. Aula d'Extensió Universitària , Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts, Associació de Voluntariat Protecció Civil, Aprenem, Ateneu del Món, Bella Quirze Band, Club de marxa nòrdica, Espai d’arts escèniques, Associació Artística i Cultural Grup TT, Juntes Fem Pinya, Les Fonts Solidària i Onze al Teatre.
En aquesta primera trobada virtual es va fer una aproximació teòrica als conceptes clau de la perspectiva de gènere, com el sexe i el gènere, fent un anàlisi de com es construeixen i com influeixen en el procés de socialització de les persones. També van introduir-se conceptes com  interseccionalitat o gènere fluid, posant en evidència la gran diversitat que existeix en l’ésser humà. Totes les entitats van participar de forma activa, mitjançant el treball en petits grups i la posada en comú totes juntes, la qual cosa va permetre posar sobre la taula debats i inquietuds existents al teixit associatiu del municipi.
A la segona formació, celebrada el 6 d’octubre i amb les mateixes entitats participants, es va treballar per identificar els rols i dinàmiques de poder que es generen. En aquest sentit, el proper dimecres 14, en el marc de la darrera sessió, les entitats hauran de presentar situacions de conflicte per posar-les en comú i buscar-ne les estratègies que les resolguin, sempre tenint en compte la diversitat i treballant les habilitats per millorar la gestió.