Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Avui, Dia Mundial de la Dislèxia

L'aigua del sortidor del llac lluirà aquest vespre de color blau amb motiu de la jornada


Avui, Dia Mundial de la Dislèxia

Sant Quirze se suma avui al Dia Mundial de la Dislèxia. El sortidor d’aigua del parc de les Morisques lluirà de color blau a partir de les 19.20 hores i fins la mitjanit.
La iniciativa té com a objectiu visibilitzar aquest trastorn, motiu del 60% del fracàs escolar. I és que la dislèxia afecta l’aprenentatge de la lectoescriptura, de caràcter persistent i específic, i es dóna en infants que no presenten cap hàndicap físic, psíquic ni sòciocultural, i que deriva en una alteració del neurodesenvolupament. Els infants dislèxics són nens i nenes intel·ligents que només presenten dificultats en tasques relacionades amb la lectura i l’escriptura. La dislèxia afecta entre un 5 i un 17% d’infants en edat escolar, i és més freqüent en nens que en nenes. El principal problema és que no és compatible amb el nostre sistema educatiu, doncs l’aprenentatge es realitza mitjançant el codi escrit i això dificulta al nen/a assimilar certs continguts.
Per això, cal treballar per visibilitzar el trastorn i aconseguir que el sistema educatiu inclogui recursos perquè aquests infants comptin amb el suport d’aprenentatge necessari per facilitar la seva trajectòria educativa. La detecció precoç i les pautes per tractar-la són essencials per prevenir les seqüeles.