Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Salut anuncia restriccions a la majoria de municipis del Vallès Occidental i demana quedar-se a casa

Es demana a la ciutadania de tot Catalunya que redueixi al màxim l'activitat social i que es quedi a casa tant com pugui


Salut anuncia restriccions a la majoria de municipis del Vallès Occidental i demana quedar-se a casa

El Procicat ha aprovat aquest dilluns mesures especials per aplicar a 15 municipis del Vallès Occidental, entre ells Sant Quirze del Vallès, amb l’objectiu de reduir els contagis de covid-19.
Aquest organisme, format per responsables dels departaments d’Interior i Salut, demana a la ciutadania d’aquests municipis que es quedin a casa tant com pugui, que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes.
Les mesures al Vallès Occidental impliquen que els actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres hauran de limitar l'assistència al 50% de l'aforament i, en l'àmbit de l'hostaleria i restauració, s'eliminarà el consum a la barra i sempre s'haurà de fer a la taula.
També es limitarà l'aforament tant a l'interior com a l'exterior un 50%. L'horari de tancament d'aquests establiments serà a la 1 com a màxim.
Es podran dur a terme les activitats culturals d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l'aire lliure sempre que l'aforament no superi el 70%. En el cas de Sant Quirze del Vallès, es mantindran els aforaments tant a interiors com exteriors al 50% de la seva capacitat.
Les mesures entraran en vigor quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

A més, el Govern preveu aprovar aquesta setmana noves mesures per “baixar el ritme” de l’activitat social amb l’objectiu de frenar el ritme de contagis de la covid-19.
En aquest sentit, les noves mesures aniran orientades a sacrificar l’activitat social. Cal evitar dinars i reunions de feina presencials, trobades després de les escoles, sopars amb amics o escapades de cap de setmana, a més de recuperar el teletreball o les classes virtuals a les universitats, segons ha manifestat la conseller de Salut, Alba Vergés.
Aquests mesures afecten a Sabadell, Terrassa, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat i Viladecavalls.