Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Les noves mesures del Govern per reduir la pandèmia: limitar la interacció social, tancament de bars i menys aforament als comerços

L’Ajuntament treballa per aplicar-les i donar suport als sectors més afectats


Les noves mesures del Govern per reduir la pandèmia: limitar la interacció social, tancament de bars i menys aforament als comerços

 L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ja ha començat els treballs per aplicar les mesures publicades al Diari Oficial de la Generalitat aquesta matinada  en matèria de salut pública per contenir el brot epidèmic de COVID-19 al territori de Catalunya durant els pròxims 15 dies. Entre d'altres, s'han precintat les zones esportives a l'aire lliure, com l'skateparc o les pistes poliesportives,  i s'han determinat les hores d'obertura d'espais com el parc de les Morisques, que tancarà a les 8 del vespre. 

Els serveis municipals  també s'estan posant en contacte amb els seus usuaris per oferir assessorament quant a l'aplicació d'aquesta nova resolució que torna a fixar dures normes al sector de l'hostaleria, la restauració i el comerç minorista.  En l'àmbit de la restauració, la resolució permet només que ofereixin el servei de menjar per emportar, fent que tant els locals interiors com les terrasses d'aquests establiments estiguin tancades al públic. 
 
Els diferents edificis municipals segueixen oberts al públic amb cita prèvia i amb l’horari habitual. Podeu consultar els horaris, extensions i sistema de contacte en el següent enllaç: Horaris i telèfons serveis municipals
 
Les dades d'expansió del virus a Catalunya indiquen que hi ha brots complexos, que la situació és compromesa pel sistema sanitari, fet pel qual el Govern de la Generalitat vol reduir la interacció social durant els propers 15 dies per contenir la corva. 
 
Aquestes són les principals mesures detallades en la resolució:

QUÈ ES POT FER I QUÈ NO ES POT FER
 
Desplaçaments personals:
Es recomana limitar-los al màxim.
 
Àctivitat social
Es recomana:
•Establir "bombolles de convivència", és a dir. persones que es relacionen entre sí generant un espai de confiança i seguretat. 
•Fer teletreball, treball a distància, sempre que sigui possible i entrades i sortides esglaonades.
•Es prohibeixen les trobades i reunions de més de 6 persones, llevat que pertanyin a les bombolles de convivència.
•Es permet el dret de manifestació i participació política
Empreses i comerç minorista
•Exceptuant els serveis sociosanitaris o sanitaris, com per exemple la fisioteràpia, les empreses no poden oferir un contacte personal proper. Les perruqueries podran oferir només els serveis relacionats amb la higiene del cabell.
•Establiments i locals comercials minoristes han de reduir l'aforament total al 30%, exceptuant els d'alimentació, de begudes, de productes higiènics i d'altres de primera necessitat (farmàcies, ortopèdies, òptiques i centre de veterinària) que hauran de complir un aforament màxim del 50% de la seva capacitat. Aquells establiments amb superfície superior a 400 m2, a més,  han d'establir sistemes de control d'accés i d'aforament en temps real.
•Es poden establir sistemes de recollida de productes adquirits per telèfon o per internet als locals comercials, sempre que sigui esglaonada i eviti aglomeracions.
•Els establiments comercials han d'aplicar, en tot cas, les mesures de prevenció i seguretat establertes per fer front a la COVID19 en el Pla sectorial de comerç.
 
Parcs
Les àrees de jocs infantils estaran tancades a les 8 del vespre. A Sant Quirze es tacarà el parc de les Morisques a les 8 del vespre.
L'Ajuntament demana a les famílies que evitin l'ús dels parcs quan estiguin amb molta ocupació i que se segueixin les mesures de seguretat i higiene adequades.
 
Actes religiosos i cerimònies civils
Els actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments, serveis religiosos, cirimònies fúnebres, han de limitar l'assistència al 50% de l'aforament.
 
Transport públic
El transport públic ha de mantenir la seva oferta al 100%, encara que es produeixi una disminució de la demanda. Només es poden produir reduccions en horari nocturn. Podeu consultar els horaris del transport públic de Sant Quirze del Vallès en els següents enllaços:

Activitats culturals
Els esdeveniments culturals es poden dur a terme amb un aforament del 50 % amb seients preassignats. Les actuacions podran fer-se fins les 11 de la nit com a màxim.
 
Activitats docents
La docència en centres universitaris passa de la forma presencial a la virtual.

Esports
Instal·lacions i equipaments esportius lúdics amb control d'accés: obertura màxim al 50% de l'aforament. Competicions no professionals ajornades (excepte les oficials d'àmbit estatal, internacional i professionals). Tancats els espais esportius no supervisats.
 
Aclariment
Tot i que encara cal el vist i plau definitiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per observar en la Resolució  SLT/2546/2020 del Govern Català defectes de forma, la Fiscalia ha informat que la gran majoria de mesures plantejades per la Generalitat no comporten cap vulneració dels drets fonamentals de la ciutadania. Sí que n'hi ha tres que han posat el punt de mira de la Justícia quant a drets fonamentals: el dret de reunió de més de 6 persones, la reducció de l'aforament dels centres de culte o la suspensió de les classes presencials a les universitats. Durant el dia d’avui es preveu que el TSJC es pronunciï pel que fa a aquesta normativa que ja s’està aplicant a la majoria del territori. L’Ajuntament recomana que es segueixin les mesures fixades per la Generalitat que volen evitar la propagació del virus i posar novament en tensió el sistema sanitari.
 
[Editat 16/10/2020 13.30] El TSJC ha ratificat íntegrament les mesures de la resolució.
 
Podeu consultar els  consells aprovats en el següent enllaç: Consells autoprotecció