Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Comença la campanya de vacunació contra la grip

La ciutadania de Les Fonts es vacunarà a Torre Julià, i la del casc urbà al CAP Sant Quirze


Comença la campanya de vacunació contra la grip

Els centres d’atenció primària han començat ja la campanya de vacunació contra la grip.
Al barri de Les Fonts el CAP Can Parellada vacunarà les persones que ho hagin gestionat al centre cívic de Torre Julià. La mesura respon a la voluntat de Salut de fer servir espais extres per evitar tensionar encara més els CAPs i hospitals. De fet, s’han habilitat 635 espais amb aquest perfil a tot Catalunya.
En el cas del centre cívic de Torre Julià, la campanya comença el proper 19 d’octubre fins al 30 de novembre, de dilluns i dimecres de 15 a 19 hores. Les persones susceptibles de ser vacunades han de trucar al CAP i demanar cita prèvia. També es pot fer la reserva en aquest enllaç.

Pel que fa al casc urbà, el CAP Sant Quirze, ja ha habilitat l’agenda per programar els pacients. Aquests podran gestionar la seva cita trucant al centre de programació. La campanya s'allargarà fins al desembre.

El lloc on es farà la vacunació, per tal d’evitar aglomeracions  a les sales d’espera del CAP, seran els següents:

•    Planta -1 (zona d’extraccions). S’entrarà per la porta principal del cap,
•    Es sortirà per la porta d’emergències de la planta -1 (per evitar creuaments de població  a les escales).

La vacunació antigripal a les residències es farà des del mateix CAP i per part de la infermera referent de residències, i s’oferirà també a tot el personal de la residència.

Recordem que en aquestes programacions es donarà prioritat, tal i com indica la Guia del Departament de Salut, a la població de risc, i especialment, als pacients majors de 65 anys.

Salut subratlla la importància que malalts crònics, majors de 65 anys i embarassades es posin la vacuna, de la mateixa manera que confia augmentar els professionals sanitaris i sociosanitaris que cada any s'immunitzen per evitar riscos amb els seus pacients. Per primer cop i davant les complicacions que pot presentar contagiar-se de grip i de Covid-19, el departament recomana a professors i mestres que també passin pels centres de salut per vacunar-se i es confia arribar al 60% del col·lectiu. També s'aconsella la immunització de nadons prematurs fins als dos anys i criatures amb patologies respiratòries o cardíaques fins als 14 anys.

Trobareu informació i respostes a les preguntes habituals en relació a la grip, simptomatologia i vacunació, en aquest enllaç.