Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Dia mundial de la lluita contra el càncer de mama

La commemoració se centra a sensibilitzar sobre la malaltia i la importància del diagnòstic precoç


Dia mundial de la lluita contra el càncer de mama

Avui, 19 d’octubre, es commemora el Dia mundial de la lluita contra el càncer de mama, amb objectiu de conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia.

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha disposat una pancarta al balcó de la casa consistorial per recordar la jornada i sensibilitzar sobre la importància de la malaltia, que esdevé el càncer més freqüent en dones arreu del món.
 
La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Per això, el departament de Salut, d'acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, convida les dones d’entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada dos anys.
 
La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Malgrat que no se'n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar l’obesitat, especialment després de la menopausa, fer activitat física regularment i reduir el consum d'alcohol, entre altres.