Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Un total de 77 persones van donar sang dilluns a la sala Salut Pastor

El Banc de Sang valora molt positivament la xifra, que se suma a un total de 350 a data d'avui i supera les dades de l'any passat al municipi


Un total de 77 persones van donar sang dilluns a la sala Salut Pastor

Un total de 77 persones van donar sang dilluns a la sala Salut Pastor de La Patronal, durant la jornada convocada pel Banc de Sang i Teixits. A data d’avui ja s’han realitzat 350 donacions al municipi, 100 més que l’any passat en aquesta època, fet que denota l’elevada solidaritat de la població en aquests temps de crisi i pandèmia.
Segons la valoració dels responsables del Banc de Sang, el matí va transcórrer sense incidències, amb un total de 83 persones voluntàries disposades a donar sang. Recordem, però, que s’han d’acomplir una sèrie de requisits per poder donar-ne. La ubicació de l’espai també va satisfer molt els professionals, per la seva amplitud, que permetia mantenir les distàncies de seguretat amb garanties.

Qui pot donar sang?
Pots donar sang si tens entre 18 i 70 anys, peses més de 50 quilos i et trobes bé de salut.
Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre.
Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.
Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.
Si has patit la Covid-19 o has estat en contacte amb algú que l’hagi patit, hauràs d’esperar un mes per poder donar.
Trobareu aquesta i altres informacions, com el calendari de properes donacions, ubicacions i campanyes, en aquest enllaç.