Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Confinament nocturn de 22 a 6 hores amb poques excepcions

Comerços, bars i restaurants han de tancar a les 21 hores des d’ahir a la nit


Confinament nocturn de 22 a 6 hores amb poques excepcions

La Generalitat ha fet servir l'estat d'alarma aprovat per l'Estat ahir al migdia en Consell de Ministres per aplicar les primeres restriccions de mobilitat sota aquest paraigua. Les reduccions en mobilitat s'apliquen ja des d'ahir a la nit, entre les deu de la nit i les sis del matí. A més, s'ordena el tancament de tots els establiments oberts al públic a les 21 hores, amb l'excepció dels teatres i actes culturals, que podran tancar a les 22 h. Per poder ser al carrer entre les 22 i les 6 hores, hi ha algunes excepcions:

  
•  Desplaçament a un hospital o a una farmàcia o veterinari
•  Desplaçament dels treballadors per anar i tornar al centre de treball si no és possible fer teletreball.
•  Els treballadors dels serveis sanitaris i socials.
•  Pel retorn al domicili.
•  Pel retorn d'activitats culturals, que poden tancar a les 22 hores. L'entrada servirà de justificant.
•  La cura de persones grans, amb dependència o amb discapacitats.
•  Desplaçament cap a òrgans judicials.
•  Cura de mascotes, el mínim temps possibles i prop del domicili, entre les 4 i les 6 hores del matí.
•  El transport de mercaderies i la reposició a les botigues durant la nit.
 
Trobareu tots els detalls i excepcions, en aquest enllaç.
 
El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va explicar ahir que a partir d'aquest dilluns valoraran altres mesures que es podrien prendre dins l'estat d'alarma, com la limitació d'entrada i sortida del territori català.
 
Davant de qualsevol excepció a les restriccions de mobilitat del confinament nocturn, cal portar el certificat de declaració autoresponsable o qualsevol altre document acreditatiu (mèdic, d’empresa...)  que justifiqui el desplaçament per presentar-lo en els controls policials i que es poden aconseguir al web de la Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya. 
 

L'incompliment d'aquestes mesures sense causa justificada, implicarà sancions. Les multes que s’aplicaran seran les mateixes que s’han aplicat fins ara per a qui incomplia les restriccions aprovades: entre 300 i 6.000 euros en funció del tipus d’infracció i la reiteració. L’objectiu d’aquestes mesures de contenció de l’activitat laboral i social és aturar la transmissió del virus de la Covid-19 i protegir la salut de la població del territori.

Aquestes mesures de confinament nocturn tenen una vigència de 15 dies. Una vegada superats els 15 dies cada president de cada comunitat autònoma podrà activar o desactivar el confinament nocturn i la resta de mesures, en funció de la situació del seu territori. L'objectiu del Govern espanyol, però, és prorrogar l'estat l'alarma fins al 9 de maig.