Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

“La música pot ser un motor per a l’ànima”

El grup santquirzenc Alea estrena el seu primer treball


“La música pot ser un motor per a l’ànima”

Les santquirzenques Montse Avellaneda i la seva filla Alba Jiménez, integrants del grup “Alea” han enregistrat el seu primer treball discogràfic. Es tracta d’un EP amb cinc temes propis que porta per títol ‘Amb els peus descalços’, nom d’una de les cançons.

El CD es va enregistrar a finals d’estiu a l’estudi de La Pobla LP (Tarragona), del músic sabadellenc Josep Maria Llongueres Altimis ‘Llongue’ qui, a banda de la producció, ha col·laborat en el disc amb acompanyament de baix, percussió i alguns arranjaments.
 
Com definiu aquest primer treball discogràfic?
L’objectiu principal és fer cançons que transmetin bon rotllo i que tinguin un missatge positiu. També ens agrada compondre cançons que toquin temes punyents, com la violència de gènere o la crisi dels refugiats, que facin pensar i reflexionar a aquells que ens escolten.  
És un EP de pop acústic amb una petita mostra d’allò que fem. En aquest cas hem volgut fugir de la vessant més reivindicativa i hem escollit cinc dels nostres temes d’estils variats, però de caire romàntic i poètic.
 
Com definiu la vostra música?
El projecte musical d’Alea va néixer el 2017 amb la intenció de participar en concerts solidaris i de denunciar i donar veu, a través de la música, a diferents problemàtiques socials del nostre entorn més quotidià. Ens definim com una formació musical en format acústic i fem cançó d’autoria actual. Vam començar fent versions de cantants i grups com Leonard Cohen, Lluïs Llach, Silvio Rodríguez, Txarango, etc. De seguida, però, l’Alba és molt creativa, vam començar a compondre temes propis i actualment ja en tenim més de vint. Recentment s’ha incorporat al grup el baixista local David Seisdedos per potenciar la base rítmica i donar cos a les cançons.
 
Ara més que mai, donada la difícil situació que patim, què ens pot aportar la música?
La música és el llenguatge universal per excel·lència i transmet sentiments. En situacions difícils i extraordinàries, com la que estem vivint, la música, i més si té un missatge esperançador, pot ser un bàlsam emocional i un motor per a l’ànima. I això és el que volem aportar en aquests moments: romanticisme, pau, alegria i esperança, sobretot molta esperança! 
 
On es pot aconseguir la vostra música? 
Es pot adquirir enviant un missatge al nostre correu aleaformaciomusical@gmail.com o a través del nostre Facebook.
 
Algun enllaç on puguem escoltar-vos? 
Sí, podeu fer-ho aquí.