Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Cuidem-nos i cuidem el medi natural

Les brigades municipals han augmentat les actuacions de recollida d’escombraries per mantenir nets els indrets naturals


Cuidem-nos i cuidem el medi natural

Durant les darreres setmanes, i especialment des de l’establiment de les noves mesures de confinament municipal, s’ha observat major afluència de persones pels camins de la serra de Galliners i pel medi natural de Sant Quirze en general. L’activitat física i l’esport, especialment al bosc, són beneficiosos per a la nostra salut i, a més, poder-ho fer al costat de casa també és bo per al planeta si deixem d’agafar el cotxe per traslladar-nos a altres indrets naturals.

 
Però, malauradament, aquests dies s’estan trobant més residus domèstics, com mascaretes, llaunes, ampolles i altres restes, abocats a les vores dels camins i espais naturals. Les brigades municipals han augmentat les actuacions de recollida per mantenir net el medi, però això no és suficient per garantir la preservació del nostre entorn. Tothom ha de ser conscient que per poder gaudir de la natura hem de cuidar-la, i això, entre altres coses, vol dir no embrutar-la, guardar els residus i dipositar-los controladament al contenidor corresponent una vegada arribem a la zona urbana. I en tot cas, millor si fem servir mascaretes, embolcalls, envasos i productes reutilitzables en general. 
 
Recordem que protegir la natura és també important per fer front a aquesta pandèmia; desenvolupant activitats que permetin contribuir a millorar la salut del planeta i fomentant els hàbits diaris sostenibles i saludables.