Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Les sessions del Documental del Mes es podran seguir en línia

A causa de les noves restriccions, el cicle s'ha reformulat perquè la ciutadania santquirzenca el pugui gaudir des de casa


Les sessions del Documental del Mes es podran seguir en línia

A partir d'aquest divendres 13 de novembre, podreu gaudir d'una pel·lícula a la setmana del cicle "El Documental del Mes", una iniciativa de DocsBarcelona nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa l’any 2004 que té per objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre de públic possible i incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques. Cada mes estrenen una pel•lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a més de 70 sales de Catalunya, la resta de l’Estat espanyol, Xile i Colòmbia.

 
El cicle s'estava duent a terme a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal però, a causa de les noves restriccions per contenir la pandèmia, el cicle s'ha reformulat perquè la ciutadania santquirzenca el pugui gaudir des de casa. A www.santquirzevalles.cat/agenda, a l'entrada de cada documental, trobareu l'enllaç a un formulari perquè us pugueu inscriure a la projecció de forma gratuïta. Automàticament, se us enviarà un correu electrònic amb l'enllaç des d'on podreu veure la pel·lícula i la contrasenya. La programació és la següent:
 
Del 13 al 27 de novembre
Robots, les històries d'amor del futur (Hi, A.I.). Isa Willinger. Alemanya, 2019. 88 minuts. VOS subtitulada en català. Sinopsi: Des de fa anys que ja treballen als mostradors i recepcions d’empreses, als centres comercials o com a xefs, però ara, humanoides amb intel•ligència artificial s’introdueixen a les nostres llars i a les nostres vides privades. “Amb un IA, has de mantenir una comunicació amb frases curtes i clares”; és el consell que li donen a Chuck quan recull a la seva companya, acabada d’arribar de la fàbrica. “Hi, A.I.” ens revela com la convivència amb la intel•ligència artificial afectarà les nostres vides i com els robots, en un futur no molt llunyà, en formaran part. Un impressionant testimoni que ens mostra el futur, avui.
 
 
Del 20 al 22 de novembre
Marwa. Petita i valenta. Dina Naser. França, Jordània, Liban, Qatar, 2019. 85 minuts. V.O. en àrab, subtitulada en català. Sinopsi: En els últims anys, la guerra a Síria ha afectat milions de vides. Marwa. Petita i valenta (títol original, Tiny Souls) centra l’enfocament en els més petits, retratant les repercussions físiques i psicològiques després d’haver sigut testimonis de la violència, la destrucció i la deshumanització de la guerra. Un conflicte en què els infants han quedat fora de tota presa de decisions però hi tenen moltes coses a dir.
 
 
Del 27 al 29 de novembre
Cachada. Marlén Viñayo. El Salvador (2019). 82 min. VO en castellà, subtitulada en castellà. Sinopsi: El cicle de violència és pervers, però la força del teatre és més poderosa. Cinc venedores ambulants d’El Salvador exposen les seves vides en un taller de teatre. Allà parlen de les seves vivències als mercats i a les seves llars, la qual cosa els permet reviure els traumes que han patit al llarg de la seva vida. Un procés catàrtic, sincer i alliberador que reflecteix la valentia d'aquestes dones per afrontar el seu passat i els secrets més profunds amb una generositat encoratjadora.
 
 
Del 4 al 18 de desembre
Overseas. Sung- A Yoon. França i Bèlgica, 2019. 90 minuts. VOS subtitulada al català. Sinopsi: Un impactant retrat de les dones filipines que es veuen obligades a marxar a l’estranger per guanyar-se la vida fent de mainaderes i treballadores de la llar. La mirada de la directora Sung-a Yoon, amb una barreja d’humor negre i denúncia social, posa en evidència una forma encoberta d’esclavitud moderna.
 
Properament trobareu el formulari d'inscripció a www.santquirzevalles.cat/agenda