Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El grafiter sabadellenc Werens, autor del mural homenatge a la gent gran de Sant Quirze del Vallès

L'Ajuntament ha encarregat l'obra a aquest reconegut artista sabadellenc


El grafiter sabadellenc Werens, autor del mural homenatge a la gent gran de Sant Quirze del Vallès

Una de les parets exteriors del Casal Serra de Galliners estrena des de fa uns dies una obra de l’artista sabadellenc Werens (Ramon Puig). Es tracta d’un mural en reconeixement a les persones grans creada per aquest grafiter de reconegut prestigi arreu del món i amb més de 30 anys de trajectòria. Ell mateix ens explica que “l’objectiu d’aquest mural és retre un reconeixement a les persones grans. Té una part simbòlica doncs les generacions que venen per sota, la gent gran, ens ajuda a ser qui som. Són les que reguen les noves generacions i són qui ens hauríem d’escoltar més. Ells ens ajuden a créixer. La gent gran té una experiència que hem d’aprofitar, especialment la gent que té poder i que està gestionant aquesta pandèmia i aquesta situació tan complicada”. Segons l’artista, la inspiració va materialitzar-se amb fotografies de les mans de la seva mare, “vaig anar a veure-la, les seves mans em van inspirar, després de treballar el concepte, de tenir clar el missatge que vull donar i buscar-ne la part positiva, necessitava plasmar-ho i vaig fotografiar les mans de la meva mare regant per poder després fer efectiva l’obra”. Així, al mural del Casal, es poden veure a la part interior les tiges ben arrelades a la terra que “volen representar el pas del temps i una vida completada amb èxit. De la terra surten també, rotlles de pel·lícula super8 simbolitzant els records de tota una vida per explicar”. L’obra, segons l’artista, s’ha de mirar des de la paret de davant, “el més lluny possible, i si pot ser, plantem-hi flors a sota, donem-li vida”.

La part més complexa ha estat encaixar l’obra en l’arquitectura externa de l’equipament “doncs cada espai és un repte i aquest presentava les seves dificultats. Una vegada dibuixada a l’estudi, i posteriorment encaixada a la façana amb la grua, el moment de pintar ja ha estat més fàcil”. Sempre, això sí, sota l’atenta mirada dels avis i àvies del Casal.
Werens manifesta sentir-se satisfet amb el resultat de l’obra. Una feina que se suma a altres locals, doncs la difícil situació de pandèmia ha obligat l’artista a adaptar-se darrerament. De fet, segons afirma, busca en la complexitat l’oportunitat, assegurant que “hem de reinventar-nos i qualsevol cosa pot esdevenir un punt d’inspiració. El grafiter ha de ser l’altaveu de la societat, de les queixes. Actualment, amb aquesta pandèmia, s’està fent evident quin gran control hi ha sobre la societat, quin grau de manipulació, com la gent es deixa portar per la por... Penso molt en com, com a artista, puc explicar això, encara no he fet cap mural al respecte, però ho tinc al cap”.

Ara per ara, Werens centra els seus esforços en l’exposició que prepara a Sabadell a la sala Impactes Visuals, una mostra d’escultures en 3D que inaugurarà al desembre i que és una experiència pionera per a ell. Com a desig, somnia amb “agafar la furgo de nou per veure món, ho necessito”.
 

A continuació, podeu veure el vídeo del making off del mural del Casal Serra de Galliners, des del primer dia, fins al final.