Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

“La pandèmia ens ha obligat a ampliar la nostra capacitat d’ajuda a les famílies de Sant Quirze i Terrassa que més ho necessiten”

Oscar Freitag, responsable de xarxes de Les Fonts Solidària


“La pandèmia ens ha obligat a ampliar la nostra capacitat d’ajuda a les famílies de Sant Quirze i Terrassa que més ho necessiten”

La complicada situació de la pandèmia ha obligat les entitats a reinventar-se i Les Fonts Solidària ho ha fet especialment. Els seus projectes de participació social s’han vist aturats i per això, redirigeixen esforços a les xarxes socials. Aquesta associació creada l’any 2011 i amb un total de 22 membres ens explica en què treballa actualment.

. Què voleu aconseguir amb la recent iniciativa “Portes Obertes” que heu endegat?
Alguns dels nostres projectes es troben aturats i per tant, hem creat una comunitat en línia tant a Facebook com a Instagram. La nostra voluntat és donar-nos a conèixer a tot el barri i als pobles de Sant Quirze i Terrassa i poder crear sinèrgies i col·laboracions amb altres entitats que estiguin disposades a ajudar les persones i famílies que més ho necessiten.
 
. Com us ha afectat la pandèmia en el desenvolupament dels vostres objectius?
La nostra visió és ser un referent al barri, tant per la nostra dedicació amb el proïsme com per la relació amb la resta d’entitats. El nostre objectiu continua sent el mateix, així com la nostra motivació a fer-ho. La pandèmia no ens ha afectat en aquest aspecte, però sí que ens ha obligat a adaptar-nos i a ampliar la nostra capacitat d’ajuda per a les persones i les famílies de Sant Quirze i Terrassa que més ho necessiten.
 
. Com organitzeu els projectes o iniciatives?
Actualment les nostres activitats van enfocades a quatres projectes interrelacionats entre ells. D’una banda, l’”Alimenta”. Aquest és el que té una major importància dins l’Associació. Mensualment repartim aliments i productes de primera necessitat a persones i famílies que ens deriven els serveis socials dels ajuntaments de Terrassa i Sant Quirze. També tenim el projecte “Entre tots”, ara més aturat, i centrat a les recollides de roba, productes d’higiene i aliments una vegada al mes.
Un altre dels projectes potents és el “Petits”, un projecte social que involucra els infants de les famílies acollides al projecte “Alimenta” i als nens i nenes del barri. 
Finalment, el “Fem poble”, que us comentava abans, que consisteix en la participació en esdeveniments populars al barri i al poble.
En aquests àmbits d’actuació, volem desenvolupar trimestralment projectes orientats a diferents col·lectius i enfocats a esdeveniments cíclics: la tornada a l’escola, el Nadal, i un altre destinat a les persones grans.
 
. Properament inicieu la campanya Nadal entre tots. En què consisteix?
Ens agrada donar el màxim de nosaltres mateixos per servir a les famílies que atenem, i la data de Nadal és molt important per a nosaltres. Busquem la col·laboració de famílies que vulguin esdevenir padrins i portar un regal als més petits de les famílies del projecte Alimenta. Amb aquesta finalitat hem habilitat un nou compte a Instagram anomenat @nadalentretots, on trobareu tota la informació per participar-hi.
 
. Si algú vol col·laborar amb vosaltres, què pot fer?
Tothom està convidat a col·laborar! Només cal posar-e en contacte amb nosaltres mitjançant les xarxes socials a l’Instagram @LESFONTSOLIDARIA i a Facebook Les Fonts Solidària. També ens poden enviar un correu a l’adreça info@lesfontssolidaria.es. Estarem encantats de parlar amb qui vulgui col·laborar a curt o llarg termini.