Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

La Mesa de Solidaritat i Cooperació i la Plataforma Benvingudes Refugiades donen fons a un projecte de Colors del Món

Ambdues entitats aposten per la iniciativa que acompanya joves que recullen ferralla a Sabadell


La Mesa de Solidaritat i Cooperació i la Plataforma Benvingudes Refugiades donen fons a un projecte de Colors del Món

La Mesa de Solidaritat i Cooperació i la Plataforma Benvingudes Refugiades de Sant Quirze del Vallès han decidit aportar fons al projecte de l’entitat sabadellenca Colors del Món. Concretament, destinaran 1.900 euros a l’acompanyament de joves africans que es dediquen a recollir ferralla a Sabadell i que es troben en situació d’extrema vulnerabilitat.

La iniciativa ha sorgit arran de les recaptacions que tant la Mesa com la Plataforma han aconseguit amb l’organització d’activitats de sensibilització dirigides a tota la ciutadania.
 
L’entitat Colors del Món treballa amb població jove que han arribat al nostre territori buscant un futur millor, fugint de la pobresa extrema en què es trobaven al seu país d’origen. Aquests joves, mentre són menors, estan tutelats per les institucions de titularitat autonòmica o privada però una vegada compleixen la majoria d’edat, normalment es troben al carrer sense recursos econòmics, en situació administrativa irregular o amb número d’identificació d’estrangers (NIE) sense permís per treballar i sense cap xarxa de suport. Aquesta situació els porta a dedicar-se a treballs informals que a Sabadell es tradueix, segons l’entitat, en més de 150 persones dedicades a la ferralla.
Colors del món treballa des del 2014 acompanyant a joves en aquesta situació fins que obtenen NIE i troben una feina en el mercat ordinari, garantint la cobertura de les necessitats bàsiques i facilitant la relació amb la nostra societat. Concretament, amb aquesta aportació, l’objectiu és cobrir les necessitats bàsiques tenint en compte el context de la COVID-19 en matèria d’habitatge, material d’higiene i alimentació.
 
Trobareu més informació sobre l'entitat a les seves xarxes socials, tant al Facebook com al Twitter.
També, els podeu contactar a: acolorsdelmon@gmail.com.