Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Consells esportius i Unió de Federacions reclamen l’Esport com a servei essencial

Consideren que incideix directament en la millora de la salut i insten al Govern a permetre la represa de l’activitat i els entrenaments


Consells esportius i Unió de Federacions reclamen l’Esport com a servei essencial

Els consells esportius de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives reclamen que l’esport es consideri un servei essencial. Les dues entitats insten al Govern de la Generalitat a declarar l’activitat física “bé essencial” a Catalunya, i per aquest motiu han elaborat un manifest que assegura que, igual que la cultura, l’activitat física és necessària per a la salut de tota la ciutadania. Els consells esportius i la UFEC afirmen que l’activitat física és una necessitat fonamental per al benestar i la qualitat de vida de la ciutadania que ,des de l’arribada de la Covid-10, només ha fet que deteriorar-se. 

Per tot això, i seguint l’aplicació rigorosa de tots els protocols de seguretat, higiene i salut que fins ara s’han aplicat, la declaració de l’activitat física com a bé essencial sol·licita establir:
  • El manteniment dels programes d’esport escolar.
  • Els entrenaments esportius.
  • L’activitat física de gimnasos i piscines climatitzades.
 
Segons la UFEC, l’esport és segur. Tal com ho demostren les dades del Ministeri de Sanitat, que detallen només 59 casos de contagis en les últimes setmanes en tot l’estat. Aquesta xifra representa el 0,75% dels casos detectats. Si analitzem els casos des de l’inici de la pandèmia, l’esport només representa, asseguren, el 0,27% dels contagis: “és el resultat de l’esforç que han fet les entitats per convertir els seus espais en llocs de feina i pràctica segura i controlada, amb importants inversions, perquè som conscients que l’esport forma part de la solució d’aquesta pandèmia”
 
Les persones interessades poden adherir-se al manifest en aquest enllaç.
 
El trobareu en format pdf en el document relacionat en aquesta notícia.