Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Els contenidors de restes vegetals, per a ús particular

L’Ajuntament ha detectat incidències en relació a un ús inadequat d’aquests elements de la via pública


Els contenidors de restes vegetals, per a ús particular

El servei de Manteniment de l’Espai Públic ha detectat darrerament incidències en els abocaments als contenidors per a les restes vegetals ubicats en diferents punts de la via pública. Es tracta d’abocaments incontrolats per part d’empreses de jardineria que en fan un ús inadequat, donat que, segons la normativa, les empreses estan obligades a portar aquests residus a les plantes de tractament. En aquests contenidors s’hi han d’abocar deixalles petites, corresponents a actuacions domèstiques, similars a les que es podrien traslladar a la deixalleria després d’una poda. De fet, l’objectiu d’aquests contenidors de caixa oberta és cobrir la temporada d’esporga d’arbrat i arbustives i la retirada d’arbres de Nadal. També branques que hagin servit per a la decoració nadalenca. Per tant, es recorda a la ciutadania l’obligatorietat d’aquestes empreses que contracten que traslladin els residus a les plantes de tractament, per les quals els cobren el servei, i no als contenidors que facilita l’Ajuntament.

Cal recordar també que no es poden deixar restes a la vorera, malgrat els contenidors estiguin plens. Si trobeu els contenidors plens, malgrat que les buidades són freqüents, podeu portar les restes a la deixalleria, al c. Menorca s/n, o bé a la deixalleria de Can Casanovas, a la ctra. de Gràcia a Manresa (ctra. de Rubí) km 23.
 
Recordem que els contenidors estan ubicats als següents punts:
•    passeig del Ferrocarril amb carrer de Santa Anna, mitja temporada a cada banda de les vies.
•    c. dels Avets amb c. dels Pins.
•    pg. de Can Barra amb c. del Prat.
•    rda. d'Arraona amb av. de can Pallars.
•    camí de Can Corbera amb c. de la Verge de Montserrat.
 
L'objectiu de la recollida diferenciada de les restes vegetals és reduir els abocaments, d'aquest material, a la fracció resta, i d'aquesta manera poder reciclar les restes vegetals en una planta de compostatge, juntament amb la fracció orgànica.