Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Avui, Dia Universal de la Infància

Sant Quirze se suma a la commemoració amb dues projeccions en línia de films europeus


 Avui, Dia Universal de la Infància

Avui, 20 de novembre, se celebra el Dia Universal de la Infància. Aquesta data  és doblement significativa perquè el 20 de novembre de l'any 1959 es va signar la Declaració universal del drets de l’infant i també un 20 de novembre, trenta anys més tard, es va adoptar la Convenció dels drets de l'infant a l'Assemblea General de les Nacions Unides.

 
Sant Quirze del Vallès se suma a aquesta commemoració amb la projecció en línia, demà dissabte, de “Binti”. Es tracta de la història d’una nena de 12 anys que va néixer al Congo però que viu amb el seu pare a Bèlgica des de petita. Malgrat viure en una situació administrativa irregular, somnia amb una vida com la de qualsevol infant. El film es pot veure des d’avui fins diumenge.
 
La setmana vinent, i com a complement a aquesta commemoració, es podrà veure la pel·lícula “Miss Kiet’s Children”; una història sobre la relació d’una professora amb els seus alumnes, nens i nenes refugiats de diferents nacionalitats. El film es projectarà gratuïtament els dies 26, 27, 28 i 29 de novembre.
 
Trobareu més informació i l’enllaç de visualització de les projeccions, aquí
 
Les activitats formen part del Mes de la Solidaritat que cada any la Mesa de Solidaritat organitza al novembre, des de l’any 2011. Una iniciativa de sensibilització que té com a objectiu donar un impuls positiu al reconeixement dels drets a la salut, a l'educació, a la protecció i a la millora de qualitat de vida de col·lectius generalment desfavorits com els infants. Tot això, independentment del lloc del món on hagin nascut.