Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Catalunya entra en la primera fase del nou pla de reobertura

El toc de queda nocturn es manté fins al final de la desescalada, i fins al tram 3 no s'aixequen les restriccions de mobilitat


Catalunya entra en la primera fase del nou pla de reobertura

Avui entra en vigor el nou pla d'obertura i flexibilització progressiva de restriccions, aprovat pel govern de la Generalitat. Aquest pla preveu quatre trams, que es revisaran cada quinze dies, i s'anira avançant o prorrogant en funció de l'evolució de la pandèmia. En aquest sentit, el tram 1 que s'inicia avui es mantindrà fins al 7 de desembre.

El toc de queda nocturn, de 22 a 6 hores, es manté fins al final de la desescalada. El confinament municipal de cap de setmana, de les 6 del matí de divendres a les 6 del matí de dilluns, es manté al tram 1, i passa a ser confinament comarcal al tram 2. A partir del tram 3, s’aixequen les restriccions de mobilitat, tant de cap de setmana, com perimetral a tot Catalunya.
 
Les reunions i trobades socials es mantenen a sis persones màxim d'una mateixa bombolla de convivència fins al tram 3, quan s’amplien a deu persones de dues bombolles de convivència habituals o una bombolla ampliada.
 
La flexibilització per àmbits avançarà de la següent manera:
 
Restauració
Des d'avui poden reobrir bars i restaurants, de les 6 a les 21:30 hores, amb restricció d’aforament a l’interior del 30%, garantint la distància de dos metres entre taules, i no més de quatre persones per taula, excepte que siguin membres del mateix grup bombolla. No hi ha restriccions d’aforament a les terrasses.
A partir del tram 2, l’aforament  a l’interior dels locals s’amplia fins al 50%, que es manté fins al final del pla de desescalada.
 
Comerç
Els establiments de menys de 800 m2 i mercats ambulants poden obrir amb un 30% de l'aforament. Els més grans hauran de limitar la superfície als 800 m2, i aplicar l'aforament màxim.  A partir del tram 2, l’aforament s’amplia al 50%, que es manté fins al final del pla.
 
Els centres comercials es mantenen tancats al tram 1, excepte les seves botigues de primera necessitat com farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres veterinaris i d'alimentació que es trobin a dins, els equipaments culturals, i els locals comercials que tinguin accés directe des de la via pública. Arribats al tram 2, els centres comercials podran obrir portes amb un aforament del 30%, que s’ampliarà al 50% al tram 4.
 
Poden obrir els establiments que presten serveis que impliquen contacte físic proper, com perruqueries i centres d'estètica, amb cita prèvia individual i reforç de mesures de prevenció de contagis.
 
Activitats culturals
Museus, biblioteques i sales d'exposició es mantenen oberts al 50% de l'aforament al tram 1, i s’amplia al 70% d’aforament al tram 3.
 
Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts poden obrir a partir d'avui, amb un aforament del 50% amb un màxim de 500 persones, que s’amplia al 70% al tram 2. A partir del tram 4, es mantindrà l’aforament del 70%, però s’ampliarà l’assistència presencial fins a 1000 persones.
 
Continuen tancats els espais infantils i lúdics interiors, bingos, casinos i sales de joc, i no es poden celebrar actes de festa major.
 
Educació i extraescolars
Les universitats faran les classes teòriques virtualment, excepte les pràctiques que hagin de ser presencials. Al batxillerat, als cicles formatius i a l'ensenyament de règim general reglats es redueix l'activitat presencial. Les escoles i instituts estaran oberts amb presencialitat plena.
 
Respecte a les extraescolars, des d'avui dilluns, es poden reprendre les activitats, reglades o no, organitzades pels centres educatius, amb un màxim de 6 alumnes. També, les activitats esportives no competitives a l'aire lliure o a l'interior, organitzades pel centre escolar. Les activitats presencials que no s'organitzen en grups estables continuen tancades.
 
A partir del tram 4, només es manté en format virtual la docència teòrica a les universitats. Batxillerat, cicles formatius i ensenyament de règim general recuperen la presencialitat, així com totes les extraescolars.
 
Esports
Des d'avui dilluns, poden obrir les instal·lacions i els equipaments esportius a l'aire lliure, amb un aforament màxim del 50%, que s’amplia al 70% a partir del tram 3.
 
Els equipaments esportius tancats poden obrir amb un aforament màxim del 30%, amb cita prèvia i sense ús dels vestidors, excepte en el cas de les piscines. L’aforament s’amplia al 50% a partir del tram 2.
 
Els federats podran practicar el seu esport en municipis limítrofs entre les 6 del matí de divendres i les 6 de dilluns, i a partir del tram 2, s'amplia la pràctica esportiva federada, no competitiva, tant a l'aire lliure com en espais tancats.
 
Es mantenen suspeses les competicions fins a l’inici del tram 4.
 
Es pot fer activitats esportives a l'aire lliure amb un màxim de 6 persones. 
 
Actes religiosos i cerimònies civils
Es poden celebrar amb un 30% d'aforament, i s'elimina la restricció de 100 persones com a màxim. Al tram 3, s’amplia l’aforament al 50%