Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Sant Quirze se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Enguany es vol sensibilitzar sobre la reducció dels residus invisibles que es generen inconscientment


Sant Quirze se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Sant Quirze del Vallès se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que va començar dissabte dia 21 i s’allarga durant tota aquesta setmana fins al dia 29 de novembre. Enguany es vol informar i sensibilitzar sobre l'enorme quantitat de residus que inconscientment es generen: els residus invisibles, és a dir, aquells produïts durant el procés de fabricació d’un producte. L’objectiu és fer visibles aquests residus per prendre decisions informades a l’hora d’escollir quin producte volem adquirir i assumir la responsabilitat de la nostra petjada. Productors, consumidors, decisors, tots podem prendre mesures per reduir els residus invisibles. Ampliar la vida útil dels productes mitjançant la reutilització i la reparació, la compra de segona mà, el lloguer i l’ús compartit de productes en lloc de ser-ne propietari, l’obtenció d’una etiqueta ecològica i la incorporació als esquemes de responsabilitat del productor , entre altres decisions. 

Fins ara, des del Consorci per a la Gestió de Residus organitzava tallers presencials a l’entorn de la temàtica dels residus a diferents municipis. Enguany, l’escenari Covid ha obligat a canviar el format i s’ha apostat per una nova oferta virtual via zoom dirigida a tota la població de la comarca.  Per això, s’han organitzat tallers ben originals de reutilització de residus a càrrec de tres emprenedores de la comarca, apostant també així per una política de Responsabilitat Social Corporativa de l’organització.  
 
Així, es celebraran tres tallers virtuals gratuïts. El primer tindrà lloc avui, dia 23, sobre com aprendre a reduir residus fent cosmètics. Els següents seran els dies 24 i 26 de desembre, relacionats amb  el reaprofitament del paper, i el menjar. Les inscripcions per als tres tallers es poden fer en aquest enllaç. Totes les sessions seran a les 19 hores.
 
Trobareu més detalls sobre la Setmana i altres temes relacionats al web del Consorci.