Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

L’exposició “Món-Tanca” arriba al parc de les Morisques

La mostra ofereix una reflexió sobre les murs i les fronteres explorant la lògica de la separació


L’exposició “Món-Tanca” arriba al parc de les Morisques

Des d’avui es pot veure al parc de les Morisques l’exposició “Món-Tanca”. Es tracta d’una mostra creada pel col·lectiu Enmedio, i produïda per l’Institut Català Internacional per la Pau, que sota la iniciativa de l'Ajuntament, ofereix una reflexió sobre murs i fronteres, sobre aquest Món-tanca i la seva eficàcia divisòria, que explora maneres de subvertir la lògica de la separació.

Instal·lada a la zona propera al parc infantil entrant des de la rambla de Lluís Companys, aquestes tanques de taulons, filferros i materials metàl·lics, simbolitzen les tanques físiques que portem instal·lades al cervell i sovint no ens deixen veure una part del món: els prejudicis, les concepcions, els estigmes. Al Món-tanca, la seguretat és més important que la pau. Per això s’hi poden veure els sistemes de control que classifiquen i ordenen els habitants, amb l’objectiu de garantir que no es comparteixin experiències ni relats. Les persones que s’hi acostin a veure l’exposició podran ser conscients de la partició que s’hi imposa, un reflex de la societat.
En total, l'exposició es conforma per una edició de sis diaris que es combinen entre sí donant lloc a un gran desplegament de plafons de grans dimensions per una banda, i un pòster amb exemples d'accions creatives i reivindicatives, per l'altra.
La mostra es podrà veure fins al 28 de gener.