Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Centres comercials oberts a partir d'avui i mobilitat comarcal els caps de setmana

La flexibilització de les mesures respon a una decisió presa dissabte pel Procicat


Centres comercials oberts a partir d'avui i mobilitat comarcal els caps de setmana

El Procicat, reunit aquest dissabte, ha decidit modificar les mesures del pla de desescalada. Els principals canvis són que a partir d’avui  dilluns poden obrir els centres comercials a l'aire lliure i els tancats amb un 30 % de l'aforament, el confinament municipal de cap de setmana passarà a ser comarcal i s'amplia la restricció d'aforament en activitats culturals i religioses de 500 a 1000 persones, respectant el 50% màxim de l'aforament. 

 
No és un canvi de tram, sinó una ampliació del tram 1 de la desescalada progressiva. A partir d’avui, els centres comercials a l'aire lliure poden obrir sense restriccions i els tancats ho podran fer amb un aforament màxim del 30%, garantint el control dels accessos i les condicions de ventilació. Els establiments hauran de garantir una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes. També s'hauran de controlar l'aforament i fluxos, als establiments i locals ubicats als centres i als aparcaments i quedarà restringit l'accés i l'ús de les zones recreatives, zones infantils o àrees de descans.
 
Una altra de les grans novetats de la flexibilització de les mesures és que el pròxim cap de setmana el confinament municipal passarà a ser comarcal. En aquest sentit, entre les 6 h de divendres fins a les 6 h de dilluns, la població es podrà moure dins de tota la comarca a la qual pertany. El que de moment es manté és la restricció d’entrar i sortir de Catalunya, excepte els desplaçaments justificats.
 
Respecte de les activitats culturals d'arts escèniques i musicals com teatres, cinemes i auditoris culturals, el Procicat manté els aforaments al 50% amb un màxim de 500 persones com a norma general. Aquest límit, però, es podrà ampliar fins a 1.000 persones, totes assegudes, sempre que es garanteixi la ventilació reforçada del local. Per poder fer aquesta ampliació caldrà presentar una declaració responsable al departament de Cultura i a l'ajuntament del municipi on es desenvolupi l'activitat. L'aforament en actes religiosos també es podrà ampliar fins a 1.000 persones a l'aire lliure o garantint una ventilació reforçada.
 
Pel que fa a l’activitat física i esportiva, entren en vigor dos canvis que afecten el sistema esportiu. D’una banda, el confinament comarcal, que permetrà que les persones usuàries del complex esportiu i esportistes d’entitats de la resta de la comarca puguin accedir a les instal·lacions amb la mateixa normalitat durant el cap de setmana que durant la setmana. I de l’altra, que es permet l’admissió fins les 21 hores i l’ús més enllà d’aquesta hora sempre que no s’incompleixi el confinament nocturn. Així doncs, els entrenaments de les entitats i usos del complex esportiu podran acabar més tard de les 21 h. Al pavelló i pista annexa, per garantir que el personal de manteniment pugui arribar al seu domicili abans del confinament nocturn, a les 21.15 tothom haurà de ser fora de la instal·lació, mentre que al camp de futbol, el gimnàs municipal, espais esportius de centres educatius, espais esportius a l’aire lliure i pista poliesportiva de Les Fonts, l’hora de finalització del seu ús serà responsabilitat i la fixarà la darrera entitat que utilitzi cada espai, tot garantint el compliment de l’horari de confinament nocturn.
 
 
En qualsevol cas, la resolució del Procicat recomana que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats. A més de les mesures essencials de distanciament, higiene i protecció amb la mascareta, s’aconsella respectar la interacció entre bombolles de convivència o bombolles ampliades i afavorir una sociabilitat adaptada al moment actual.
 
Trobareu el detall de les mesures en aquest enllaç.