Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Lourdes García i El Centre de formació municipal de persones adultes L’Olivera, Premi Mussol i Premi Mussolada 2020

Ahir diumenge va tenir lloc el lliurament dels guardons en el marc d’un acte que es va retransmetre en directe


Lourdes García i El Centre de formació municipal de persones adultes L’Olivera, Premi Mussol i Premi Mussolada 2020

La santquirzenca Lourdes García ha estat guardonada amb el Premi Mussol de Sant Quirze 2020. Aquest reconeix una persona del municipi o entitat local que hagi destacat per algun fet remarcable. La Lourdes és actriu, cantant i professora de teatre musical, entre altres. I els que la coneixen la descriuen com una persona propera, alegre, amb el seu toc personal d’aire fresc allà on participa. Ahir, l’escenari de la Patronal es va omplir del seu tarannà, personalitat i professionalitat. Un vídeo on se la veu treballar i dirigir la Societat Coral Il·lustració Artística recull part del seu dia a dia, entusiasme i vitalitat, fets que ahir l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va destacar en el seu parlament, després de lliurar-li el guardó. L’Alcaldessa va incidir en la importància de la Lourdes per mantenir activa entitats com la Coral Il·lustració Artística, ja centenària, implicant-la en la vida del poble i donant-li la vitalitat i l’entusiasme que a ella tant la caracteritzen.

 
El Centre de formació municipal de persones adultes L’Olivera va rebre el Premi Mussolada 2020. Aquest compta amb una llarga trajectòria fent costat i innovant des del curs 1982-83. Es valora, a part de la funció com a centre de formació a les persones adultes, la seva aportació i dinàmica d’acompanyament, esdevenint un espai referent social municipal. La seva directora, Yolanda Corral, va ser l’encarregada de recollir el guardó, de mans de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, agraïnt en nom de tot el personal docent el reconeixement, amb una visible emoció.
 
Les trajectòries tant del centre com de les tasques que desenvolupen els docents també es van poder visibilitzar en un vídeo, on l’alumnat va ser part protagonista. Diferents perfils que han assolit fites molt diverses se n’orgulleixen dels reptes assolits gràcies a aquesta feina. 
L’acte va finalitzar amb quatre peces musicals de la veu de la Lourdes García. Un passeig per la música amb missatge, un tant reflexiu i finalment nadalenc, que va fer vibrar tot el públic.
 
L’acte es va poder seguir en directe, donat que es va restringir l’aforament per garantir les mesures de seguretat relacionades amb la pandèmia. Podeu veure les fotografies, aquí. I el vídeo, en aquest enllaç.