Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Entren en vigor les noves restriccions per contenir el repunt de la pandèmia

Les mesures afecten diversos sectors i seran vigents fins a l'11 de gener


Entren en vigor les noves restriccions per contenir el repunt de la pandèmia

La Generalitat ha aprovat noves mesures de cara a Nadal per frenar els contagis de coronavirus, a les portes de la tercera onada. Les restriccions estren en vigor avui dilluns 21, i fins a l’11 de gener. 

El nombre de persones màxim que es poden reunir es redueix a sis, a excepció dels dies destacats (24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener) en què es permeten trobades de fins a 10 persones, sempre que siguin només de dues bombolles de convivència. Si els àpats es fan en restaurants, el màxim serà de 6 persones.
 
Confinament
També es conviurà amb el confinament perimetral de Catalunya almenys fins al dia 11 de gener. 
Els dies de Nadal es podrà sortir del perímetre de Catalunya per anar a visitar familiars i persones properes. Si us heu de desplaçar al País valencià a visitar amics i familiars, no ho podreu fer, perquè allà s’han ampliat les restriccions fins al 15 de gener. 
La mobilitat queda restringida a l’àmbit comarcal tota la setmana, fins a l’11 de gener. Com a excepció, una bombolla de convivència es podrà desplaçar a un hotel o segona residència. Del 23 de desembre al 6 de gener també podran fer-ho per visitar un familiar o gent propera.
- Integren l’Alt Urgell i Andorra en una sola comarca, es permetrà la mateixa mobilitat que a la resta de comarques de Catalunya.
- El toc de queda continuarà sent de deu del vespre a sis del matí, excepte les nits de Nadal i Cap d’Any, que serà fins a la una de la matinada. La nit de Reis serà fins a les 23 h.
 
Restaurants i bars, només per a esmorzar o dinar
A partir d’avui  només poden obrir per servir esmorzars o dinars. En concret, poden obrir entre les 7.30 i les 9.30 h i entre les 13 i les 15.30 h. Els comensals han de portar la mascareta en tot moment, només se la poden treure en el moment de beure o menjar.
Les terrasses continuaran sense límit d’aforament i a l’interior segueix sent d’un 30%.
A més, per als sopars només es pot oferir servei de recollida al local, entre les 19 h i les 22 h, i a domicili, fins a les 23 h. A més, es prohibeix l’obertura dels bars i restaurants dels centres comercials, una mesura que no s’havia aplicat fins ara.
Els restaurants dels centres comercials no podran obrir.
 
Cultura i esport, amb aforament reduït
Els equipaments esportius es podran mantenir oberts si estan a l’aire lliure, i els tancats seguiran amb aforament limitat com fins ara.
Podran obrir els gimnasos dins dels centres comercials, i la resta hauran de mantenir un aforament del 30 % i fer totes les activitats amb mascareta. Per tant, les activitats d’alta intensitat s’hauran de fer en espais exteriors o suspendre’s.
Les activitats culturals es mantenen al 50 % sempre que no se superin les 1.000 persones.
Esport a Sant Quirze del Vallès
Al pavelló, gimnàs municipal i gimnàs de l'institut caldrà que tots els grups o equips que no competeixen a nivell estatal, internacional o professional ho facin amb mascareta. Aquesta nova mesura és obligatòria.
S'ajornen les competicions, excepte les d'àmbit estatal. En el cas de Sant Quirze, es troben en aquesta categoria el sènior masculí i femení de l'handbol.
 
Els centres comercials continuen oberts
Es manté també la reobertura dels centres comercials amb un 30 % d’aforament, que va entrar en vigor a partir del 14 de desembre.
Excepcions a la mobilitat
Sempre acompanyat amb el certificat autoresponsable de desplaçament.
Es permet mobilitat per anar a segona residència o hotels amb la bombolla de convivència.
A partir del 23 de desembre es permet la visita a familiars.
Assistència sanitària d’urgència i adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència a la farmàcia més propera i assistència veterinària urgent.
Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb certificat d’empresa.
Retorn al domicili des de centres educatius i activitats culturals permeses.
Desplaçaments professionals i voluntaris per a serveis essencials, sanitaris i socials.
Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables.
Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
Cura d’animals de companyia amb desplaçament individual prop del domicili, de 4 a 6 h.
Desplaçaments per a la recollida i cura de menors d’edat en cas de progenitors separats, divorciats o residència en llocs diferents.
Altres causes de força major.
 
Certificat d’autoresponsabilitat
Protecció Civil demana que els ciutadans omplin un certificat d’autoresponsabilitat en el cas que vulguin realitzar un desplaçament de força major o algunes de les excepcions de mobilitat esmentades. 
 
Trobareu el detall d'aquestes restriccions a gen.cat/restriccionscovid