Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Primeres vacunes contra la Covid-19 a les residències de la gent gran de Sant Quirze del Vallès

Avui han rebut la vacuna les persones residents i el personal que hi treballa de la mà d'un equip d'infermeria especialitzat


Primeres vacunes contra la Covid-19 a les residències de la gent gran de Sant Quirze del Vallès

Avui s’han vacunat contra la Covid-19 totes les persones a la Llar d'Avis de Sant Quirze i la Residència Assís. En total, 72 residents a la Llar, i 81 a l’Assís, més pràcticament tot el personal que hi treballa, a falta d’algun membre de l’equip que passarà a ser vacunat/da durant la segona tongada.

 
Les vacunacions han començat a primera hora del matí. Un equip de vacunació format per dues persones infermeres ha estat l’encarregat d’administrar les dosis tant als residents com al personal. L’acció ha estat molt ben rebuda per ambdues parts, “amb molta esperança- manifestaven a la Llar d’Avis- esperant ara la segona dosi, continuant comportant-nos i fent molta bondat com fins ara”. En la mateixa línia, des de la Residència Assís han agraït l’eficiència de l’equip d’infermeria, i també el suport del CAP Sant Quirze que “sempre ens ha fet sentit molt acompanyat i ens ha donat fet sentir acompanyats”.
Recordem que la vacunació la faran mig miler de professionals d'infermeria i 150 administratius repartits en 26 equips per tot el territori.
 
Tres setmanes després de la primera ronda de vacunació, els residents i professionals de centres geriàtrics rebran una segona dosi, un procés que s’agilitzarà per poder immunitzar el més aviat possible els sanitaris, el següent col·lectiu a qui s'administrarà el sèrum contra la Covid-19.
Les primeres 1.595 dosis de la vacuna de Pfizer van arribar el diumenge 27 de desembre a Catalunya, procedents de Guadalajara. Aquí s’emmagatzemen als ultracongeladors del Banc de Sang i Teixits. 
 
L'Ajuntament anirà informant pels canals habituals sobre l'evolució de la vacunació i el seu calendari al municipi.