Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Avui entren en vigor les noves restriccions contra la Covid-19 per contenir el repunt de la pandèmia

Tancament municipal tota la setmana i limitació de l'activitat comercial són algunes de les mesures establertes


Avui entren en vigor les noves restriccions contra la Covid-19 per contenir el repunt de la pandèmia

Avui entren en vigor les noves restriccions anunciades pel Govern de la Generalitat aquest dilluns. Les mesures duraran 10 dies des d’avui. L’objectiu és reduir encara més la interacció social. La decisió del Govern es produeix arran de la mala evolució dels indicadors epidemiològics de la pandèmia a Catalunya, que han anat empitjorant.

 
Entre les noves mesures hi ha imposar el tancament municipal de dilluns a diumenge –ara estava vigent el tancament perimetral comarcal–, i limitar l’activitat comercial. En aquest cas, només podran obrir els comerços de fins a 400 m2, els centres comercials tancaran, i en cap de setmana només podrà obrir el comerç essencial (alimentació i farmàcies).
 
Les escoles obriran, com estava previst, el dilluns 11 de gener, però les extraescolars quedaran suspeses. Les activitats esportives només estaran permeses si es fan a l’aire lliure. Per tant, els gimnasos han de tancar. Les restriccions en matèria cultural es mantenen com fins ara i també les que afecten la restauració.
 
Aquestes són les restriccions que s’apliquen ja avui:
 
Activitats socials
6 persones màxim de 2 bombolles de convivència. En espais tancats, limitades a visites a persones amb dependència o vulnerabilitat, i sempre la mateixa bombolla de convivència.
Mobilitat
Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.
Municipi: restringida l’entrada i la sortida de dilluns a diumenge sense motiu justificat. Mobilitat laboral permesa només quan no es pot teletreballar.
 
Confinament nocturn
No es pot circular pel carrer des de les 22 h a les 06 h, excepte per causes justificades.
 
Hostaleria
Obertura de 07:30 a 09:30 h per esmorzar i de 13 a 15:30 h per dinar. Se suspenen els sopars a l'establiment, excepte la recollida de menjar per emportar fins a les 22 h. Es pot repartir menjar fins a les 23 h.
Terrasses: obertes, amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.
Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.
 
Mercadets
Pel que fa als mercadets, l'activitat dels establiments es limita a l'essencial en l'horari establert a la normativa.
 
Activitats culturals
Oberts: cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones o 1.000 persones si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.
Permeses les activitats esportives o de cultura popular que no comportin aglomeracions, siguin estàtiques, perimetrades, amb control d’accessos i cita prèvia.
Comerç i centres comercials
30% de l’aforament en comerços de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris, de 06.00 a 21.00 h de dilluns a divendres.
Tancats centres comercials i comerços de més de 400 m2. 
Oberts: alimentació, higiene i altres productes i serveis de primera necessitat (inclosos perruqueries i centres d'estètica amb cita prèvia).
Actes religiosos i cerimònies civils
30% de l’aforament amb un màxim de 500 persones o 1.000 si la ventilació és òptima.
 
Esport
Instal·lació i equipaments esportius a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés.
Activitats esportives a l’aire lliure amb un màxim de 6 persones. 
Instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats: tancats (excepte piscines al 30%).
Competicions suspeses. 
 
A nivell local:
  • El pavelló, gimnàs municipal, gimnàs de l'institut i nau de tennis taula només poden ser utilitzats per entrenaments i competicions de grups i esportistes que competeixin a nivell estatal, internacional o professional.
  • La pista annexa, la de Les Fonts, el camp de futbol, les pistes de petanca, pistes d’escoles i instituts a l’aire lliure, les pistes de barri, les pistes de tennis, el frontó i la carpa blava del poliesportiu només poden ser utilitzades fins el 50% de l’aforament en grups de fins a 6 persones. És possible, doncs, tenir 6 persones a una banda de la pista i 6 a l’altra entrenant a la vegada, sense compartir ni espais ni materials, constituint 2 bombolles dins d’un mateix equip o grup.
  • Torna a prohibir-se l’ús dels aparells biosaludables a l’aire lliure i l’ús lliure de les pistes de barri.
 
Extraescolars i Educació en el lleure
Permeses les que es realitzin als centres educatius amb els grups establerts de convivència de les activitats lectives. Resta d'activitats suspeses. 
 
Parcs infantils
Els parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils poden romandre oberts al 50% d’aforament seguint les pautes d’ús i manteniment fins a les 20:00 h.
 
 
Si necessiteu desplaçar-vos en el marc d'alguna de les excepcions, podeu descarregar-vos el certificat de declaració autoresponsable, aquí.
Trobareu tots els detalls en aquest enllaç.