Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

“Aquesta dedicació m’aporta equilibri interior”

Assumpció Espada, artista especialitzada en tapís


“Aquesta dedicació m’aporta equilibri interior”

L’Assumpció Espada, graduada en arts aplicades i especialitzada en tapís, es presenta a diferents convocatòries nacionals i internacionals i posa a prova el seu treball contínuament.  La seva darrera exposició ha estat a la 11a Biennal Lausanne to Pekin, on ha rebut una Menció d’Honor amb l’obra "Gravitating Stones". Actualment ha tingut una mostra també a Cáceres, a la Sala "El Brocense", de la Diputació i al "Museo Etnográfico Téxtil Pérez Enciso" a Plasencia, fins al mes de febrer.

Per segon any ha estat seleccionada 9na a la "Biennal exhibition" de minitextil a Ucraïna.
 
. Quan va començar aquesta passió que considera manualitat o art?
Treballo des del 1980, combinant les exposicions i la docència amb adults. Considero que la manualitat és una forma d’entreteniment especialment adequat en la infància per adquirir uns primers aprenentatges, i en termes generals són treballs realitzats “amb les mans” sense un concepte creatiu. L’Art és una activitat amb finalitat estètica i expressiva, que mitjançant les idees, emocions i en general, una visió del món, a través de diversos recursos, com plàstics, lingüístics, sonors, corporals i mixtos. L’Art és el concepte que engloba totes les creacions realitzades per l’esser humà que expressa una visió sensible.
 
 . Quina dedicació li comporta?
Treballo cada dia més o menys hores en funció de si tinc alguna exposició en marxa, el treball és permanent, continuat. 
 
. A quines competicions ha estat i quins reconeixements ha rebut darrerament? 
A totes les convocatòries que em presento ha estat com passar una revàlida, sempre hi ha un jurat que avalua l’obra i decideix segons el criteri de l’exposició. A vegades, en algunes convocatòries hi ha un tema determinat, on tots els participants han de treballar en el mateix, i quan veus l’exposició sempre et sorprèn per a bé. 
 
. En què treballa ara?
Tinc en preparació tres exposicions a Terrassa, Vilanova i Capellades, treballs conjuntament amb un grup d’artistes del FAD.
 
. Quin reconeixement ha estat el que li ha fet més il·lusió?
El Miniprint de Gravats a Cadaqués primer premi; tres vegades haver estat finalista als Premis ArtFad de Barcelona, del Foment de les Arts Decoratives; i aquesta menció a la Biennal de Xina, doncs aquí es mostra la darrera tendència en noves tècniques, materials, conceptes i la seva projecció internacional.
També cal recordar amb il·lusió el treball de col·laboració amb el projecte “Artistes a les Escoles” que es fa des de fa uns anys a Sant Quirze. 
 
. Què li ha permès aquesta dedicació? Què li aporta personalment?
Sempre he tingut un especial interès en tot el que es mou al voltant de l’art. De petita ja feia dibuix a l’escola. He mantingut i mantinc actualitzats els coneixements de tècniques en diferents cursos que he anat aprenent. Ara mateix estic a la Universitat de l’Experiència a la UB. 
M’aporta un equilibri interior doncs estic fent una activitat que no només m’agrada sinó que també l’expresso a través d’exposicions i de la docència.   
 
. Si algú es volgués dedicar o estigués interessat/da, què li recomanaria?
Que sigui fidel al que pensa i sent i endavant.