Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Transitem cap a un futur millor

L’Ajuntament posa en marxa un projecte per orientar el jovent i reduir l’abandonament escolar


Transitem cap a un futur millor

L’Ajuntament ha posat en marxa el projecte “Transitem cap a un futur millor”. Es tracta d’un projecte que neix amb la finalitat de poder establir ponts entre els diferents serveis educatius per ajudar al jovent en les seves transicions i continuïtats educatives a través de l’orientació, la participació social i la prevenció de l’abandonament escolar. L’objectiu és reduir l’abandonament prematur escolar i promoure la continuïtat formativa. També fomentar la participació social com a eix d’orientació personal, acadèmica, professional i ciutadana.

Els i les  joves als que es proposa arribar són: 
 
Alumnes estudiants de l’escola d’adults l’Olivera. 
Joves  de centres  de menors no tutelats d’Aldees i La Mola. 
Joves de Sant Quirze que actualment no estudien ni treballen. 
Alumnes de tercer i quart d’ESO que tenen possibilitats de no acabar l’ESO de l’Institut Sant Quirze del Vallés i Institut Sales i Xandri.
 
Les actuacions es materialitzaran en accions que treballin les seves fortaleses intrapersonals, interpersonals, contextuals i físiques i funcionals. Una forma d’establir així un treball col·laboratiu amb els diferents agents territorials: Joventut, Canya Jove, Servei municipal d’ocupació, centres educatius (Institut de Sant Quirze del Vallés, Institut Sales i Xandri i CFA l’Olivera), Benestar i centres d’atenció a menors no tutelats (Aldees i La Mola). 
 
 
Proposta d’accions per al curs 2020-2021
L’Escola Municipal d’Adults l’Olivera continua afrontant el curs 2020-2021 donant continuïtat a accions endegades, com els tallers de prevenció d’abandonament abans de Nadal; o els d’orientació davant de la matriculació d’específiques o en acabar l’escola d’adults.
També es dóna continuïtat als assessoraments i seguiments individuals, basats en la pedagogia crítica; les visites als centres de continuïtat; els coneixement de serveis del territori; les sortides d’orientació professional; l’emprenedoria social; el tastet de professional; i el voluntariat amb accions com “Arreglem l’escletxa digital”, entre altres.
 
Aquestes accions es treballen paral·lelament amb altres específiques que es proposen per a alumnes que potser no acaben l’ESO de tercer i quart dels instituts, així com altres per a joves que no estudien i treballen. També es treballa per a alumnat de centres de menor Aldees i La Mola.