Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Més de 2600 persones s'han vacunat contra la grip a Sant Quirze del Vallès

La campanya de vacunació s'ha desenvolupat aquest any amb cita prèvia, per primera vegada i a causa de la pandèmia


Més de 2600 persones s'han vacunat contra la grip a Sant Quirze del Vallès
Un total de 2620 persones s'han vacunat contra la grip fins a finals de 2020 a Sant Quirze del Vallès. Així ho informa l’Institut Català de la Salut.
Aquesta és la primera vegada que la campanya de vacunació de la grip s’ha externalitzat arribant també a espais no sanitaris. La ciutadania ha pogut vacunar-se, amb reserva de cita prèvia, als espais habilitats. En el cas del barri de Les Fonts la ciutadania del CAP de Can Parellada ha pogut vacunar-se al centre cívic de Torre Julià, i ho ha fet des del passat 19 d’octubre. Pel que fa al casc urbà, van poder-se administrar-se la dosi contra la grip, a la planta -1 del CAP controlant les aglomeracions i també sempre amb reserva prèvia.
 
De fet, a tot Catalunya s’han arribat a reservar un total de 635 espais amb aquest perfil per tal de facilitar la vacunació contra la grip, de manera que s'han respectat totes les mesures de seguretat establertes per la pandèmia.
Recordem que la vacunació ha estat indicada per a persones de 60 anys o més, dones embarassades i puèrperes, infants d’entre 6 mesos i dos anys amb antecedents de prematuritat, persones amb malalties cròniques, persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades, persones amb obesitat mòrbida, persones que en cuiden d’altres que pertanyen als grups esmentats i professionals de la salut, sociosanitaris i docents. centres d’atenció primària i 10 consultoris locals.
La vacunació antigripal a les residències s’ha fet des del mateix CAP i per part de l’infermera referent de residències i també s’ha ofert a tot el personal que hi treballa.