Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

La Policia Local de Sant Quirze del Vallès s'amplia amb 7 nous agents

La incorporació és la més gran a la plantilla del cos policial des de la seva creació


 La Policia Local de Sant Quirze del Vallès s'amplia amb 7 nous agents

 L'alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va donar ahir la benvinguda als 7 nous agents que s'han incorporat a la plantilla de la Policia Local, el major nombre d'efectius amb els que s'ha incrementat el cos policial a Sant Quirze del Vallès des de l'any de la seva creació, al 1981. L'increment de la plantilla respon a la necessitat de cobrir jubilacions, reforçar i millorar l'atenció ciutadana i la seguretat al municipi en un moment tan delicat com és el de la pandèmia de la COVID-19, on cal un esforç especial per fer complir les mesures que es van aprovant per part del PROCICAT, i estar a prop dels ciutadans i ciutadanes. Després de superar l'oposició, els nous agents s'han format durant 9 mesos a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i ara ja estan preparats per incrementar i reforçar els serveis de la Policia santquirzenca. Destaca també amb el nou equip que s'incorpora la presència de les dones, ja que dos dels nous efectius ho són, de manera que dupliquen la representació femenina en un sector on històricament hi ha baixa presència.

Policia de proximitat
Segons els va explicar l'Alcaldessa, Sant Quirze del Vallès destaca per tenir una policia de proximitat, que ofereix una atenció propera als veïns i veïnes, que treballa de manera intensa perquè la ciutadania la senti a prop quan hi ha un problema. "Aquest-va dir Oliveras- és el principal distintiu d'aquesta policia a la que us incorporeu, la proximitat. Té una unitat de convivència que funciona molt bé i que atén amb molta cura i vocació de servei públic. La nostra policia coneix els veïns i veïnes, els comerciants, té aquesta voluntat d'estar al seu costat". L'Alcaldessa també va posar l'accent en el valor de la professió de policia, amb jornades intenses, horaris difícils durant les quals ha de transmetre efectivitat, tranquilitat i calma als santquirzencs i santquirzenques. "Aquest any tan difícil per a tothom, el poble us ha de sentir més propers que mai", va concloure l'Alcaldessa.
 
Amb aquests 7 nous efectius, la Policia Local suma un total de 33 policies, una plantilla que permetrà incrementar la presencia policial al carrer i oferir una atenció més immediata i eficaç a les necessitats del poble.