Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Prorrogades fins al 7 de febrer les actuals restriccions per frenar la Covid-19

El Procicat ha allargat les mesures durant 15 dies més mantenint, entre altres, el confinament municipal


Prorrogades fins al 7 de febrer les actuals restriccions per frenar la Covid-19

El Procicat ha decidit allargar 15 dies més les mesures per intentar continuar frenant la situació epidemiològica que es viu a Catalunya. Aquesta nova pròrroga entraria en vigor a partir de dilluns, 25 de gener, i es prorrogaria fins diumenge 7 de febrer.
El Departament de Salut alerta que encara continua l’alta pressió assistencial als hospitals catalans i demana un esforç més per frenar la corba ascendent de la pandèmia.

Les mesures són les mateixes que estan en vigor des del passat 7 de gener. Les restriccions són les següents:
 

Activitats socials
6 persones màxim de 2 bombolles de convivència. En espais tancats, limitades a visites a persones amb dependència o vulnerabilitat, i sempre la mateixa bombolla de convivència.
 

Mobilitat
Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.
Municipi: restringida l’entrada i la sortida de dilluns a diumenge sense motiu justificat. Mobilitat laboral permesa només quan no es pot teletreballar.
Es recomana que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible, així com la circulació per les vies d’ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats competents. En tot cas, a més de les mesures essencials de distanciament, higiene i protecció a través de mascareta, es recomana que s’adopti una estratègia de desplaçaments basada en la bombolla de convivència.
 

Confinament nocturn
No es pot circular pel carrer des de les 22 h a les 06 h, excepte per causes justificades.
 

Hostaleria
Obertura de 07:30 a 09:30 h per esmorzar i de 13 a 15:30 h per dinar. Se suspenen els sopars a l'establiment, excepte la recollida de menjar per emportar fins a les 22 h. Es pot repartir menjar fins a les 23 h.
Terrasses: obertes, amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.
Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.
 

Activitats culturals

Oberts: cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones o 1.000 persones si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.
Permeses les activitats esportives o de cultura popular que no comportin aglomeracions, siguin estàtiques, perimetrades, amb control d’accessos i cita prèvia.

Comerç i centres comercials
30% de l’aforament en comerços de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris, de 06.00 a 21.00 h de dilluns a divendres.
Tancats centres comercials i comerços de més de 400 m2.
Oberts: alimentació, higiene i altres productes i serveis de primera necessitat (inclosos perruqueries i centres d'estètica amb cita prèvia).
 

Actes religiosos i cerimònies civils
30% de l’aforament amb un màxim de 500 persones o 1.000 si la ventilació és òptima.
 

Esport
Instal·lació i equipaments esportius a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés.
Activitats esportives a l’aire lliure amb un màxim de 6 persones.
Instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats: tancats (excepte piscines al 30%). Competicions suspeses.
 

Extraescolars i Educació en el lleure
Permeses les que es realitzin als centres educatius amb els grups establerts de convivència de les activitats lectives. Resta d'activitats suspeses.
 

Parcs infantils
Els parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils poden romandre oberts al 50% d’aforament seguint les pautes d’ús i manteniment fins a les 20:00 h.

Per a més informació i detalls, consulteu aquest enllaç.