Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eleccions

Continua obert el termini per sol·licitar el vot per correu per a les properes eleccions del 14-F

Fins al 5 de febrer es pot tramitar la petició electrònica per exercir el dret a vot des del mateix domicili


Continua obert el termini per sol·licitar el vot per correu per a les properes eleccions del 14-F

Fins al proper 5 de febrer es pot sol·licitar el vot per correu a les eleccions autonòmiques del proper 14 de febrer. Poden sol·licitar-lo els electors residents a Catalunya i també els residents a l’estranger en funció de la seva inscripció al cens. El vot es pot sol·licitar aquí.

 
La petició electrònica es pot presentar mitjançant l’idCAT, seguint els passos detallats en aquest enllaç
Una vegada feta la petició, es podrà exercir el dret a vot des del mateix domicili, lliurant-li al carter/a el sobre certificat tancat amb el vot el dia que porti la documentació. 
 
En el cas que es demani la petició personalment a les oficines de Correus s'ha d’exhibir l’original del document acreditatiu d’identitat i omplir els formularis en paper disponibles a tal efecte.
 
Un cop s'omple l'imprès, l'Oficina del Cens Electoral envia al domicili indicat un correu certificat amb la documentació per poder votar entre el 25 de gener i el 8 de febrer. Heu de rebre el certificat d'inscripció al cens, una papereta de votació de cada candidatura que es presenta a les eleccions a la vostra demarcació, el sobre de votació, un sobre adreçat al president de la mesa en la qual correspon votar i un full explicatiu del procediment. Important: l'elector ha de rebre personalment aquesta documentació i haureu de mostrar el vostre DNI al carter quan us la porti. Per tant, caldrà que sigueu a casa. Si no, haureu d'anar a buscar-ho a l'oficina de Correus. 
 
Ja tinc la documentació. Fins quan la puc enviar?
L'elector pot entregar al carter el sobre electoral dirigit a la mesa i rebrà un justificat del dipòsit de vot. Així s'evita haver d'anar més tard a una oficina de Correus a entregar el vot. De tota manera, si preferiu anar-hi, podeu enviar, de forma gratuïta, el vostre vot per correu certificat a través d'una oficina de Correus i no cal que ho feu de manera personal, hi pot anar algú altre. L'últim dia per votar per correu és el 12 de febrer, dos dies abans de les eleccions, fins a les 14h. 
 
Tots aquells electors que sol·licitin el vot per correu no podran votar personalment a la mesa electoral el 14 de febrer de 2021, dia de la celebració dels comicis.
 
Si ets resident a l’exterior i tens dubtes sobre com votar a les properes eleccions pots adreçar la teva consulta a eleccions@gencat.cat.
 
Trobareu més detalls en aquest enllaç.
 
Les persones que no disposen d'IdCAT, poden demanar cita prèvia a l'OAC de l'Ajuntament, doncs el servei els ajudarà a tramitar-lo. Podeu demanar la cita prèvia aquí.