Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Dues de les residències de Sant Quirze reben la segona dosi de la vacuna contra la Covid

Residents i personal de la Llar d'Avis i l'Assís acullen amb emoció aquesta administració tan esperada


Dues de les residències de Sant Quirze reben la segona dosi de la vacuna contra la Covid

Els residents de la Llar d’Avis Sant Quirze han rebut avui la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19, i els de la Residència Assís la van rebre ahir. Residents i personal han estat vacunats per un equip especialitzat i format a tal efecte, i l’acollida ha estat protagonitzada per l'emoció, igual que durant l'administració de la primera dosi.

Segons el personal de l’Assís, “ens sentim molt afortunats i més segurs”. En aquesta segona dosi a l’Assís s’han vacunat 78 residents i 55 treballadores. A la Llar d’Avis, s’han pogut vacunar també  avis i àvies en primera dosi, donat que quan els tocava es trobaven confinats o els va ser impossible. A aquestes xifres se sumen els avis i àvies de Verge del Carme, a Les Fonts, que el passat 12 de gener rebien la primera dosi de la vacuna i es troben a l’espera de la segona, i també el seu personal. En aquest equipament, des de la coordinació de personal manifestaven la seva satisfacció per l’arribada de la vacuna “Ara anirem controlant perquè ens han dit que en un 14% dels casos es poden donar dècimes però ja està. La veritat és que estem molt contents d’haver-nos pogut vacunar, tant residents com personal.”

La vacuna administrada ha estat la Pfizer, dels laboratoris BioNtech. El pla de vacunació a Catalunya es troba en marxa des del 27 de desembre, quan es va administrar la primera vacuna. 
Està previst que arribin a Catalunya unes 900.000 vacunes, que permetran vacunar 450.000 persones, ja que són amb doble dosi. De moment, i segons dades del Ministeri de Sanitat, amb data 26 de gener n’han lliurat a Catalunya 217.020.