Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eleccions

Sant Quirze es prepara per a la propera jornada electoral del 14-F

Darrers dies per al vot per correu i informació per a membres de les meses


Sant Quirze es prepara per a la propera jornada electoral del 14-F

Sant Quirze es prepara per afrontar les eleccions del proper 14 de febrer amb un objectiu clar: garantir la seguretat tant de les persones que vulguin exercir el seu dret a vot com de les que participin en el procés electoral.

 
Vot per correu
 
Fins al proper 5 de febrer es pot sol·licitar el vot per correu. Poden fer-ho els electors residents a Catalunya i també els residents a l’estranger en funció de la seva inscripció al cens. Es pot sol·licitar en aquest enllaç. Una vegada feta la petició, es podrà exercir el dret a vot des del mateix domicili, lliurant-li al carter/a el sobre certificat tancat amb el vot el dia que porti la documentació.
 
En el cas que es demani la petició personalment a les oficines de Correus s’ha d’exhibir l’original del document acreditatiu d’identitat i omplir els formularis en paper disponibles a tal efecte.
 
Membres de les meses
 
Els titulars i suplents que formaran part de les meses electorals als comicis del 14 de febrer ja han rebut la notificació per part de l'Ajuntament i també un manual que es pot consultar en el document relacionat en aquesta notícia (Manual eleccions). En el cas que els mateixos hagin presentat excuses a la Junta Electoral de Zona de Sabadell i aquestes s’hagin acceptat, es practicaran les noves notificacions a les persones reserves designades al sorteig dels membres de mesa.
 
Tests d’antígens i equipació EPI
 
Catsalut contactarà directament amb els membres de les meses per informar-los i concertar una cita prèvia per realitzar-los un test d’antígens voluntari a titulars i primers suplents. L’objectiu és evitar contagis durant la jornada electoral i evitar el no compliment de les seves obligacions com a membres de la mesa electoral.
 
La prova a realitzar serà un test antigènic ràpid (TAR) per mostra nasofaríngea, recollida per personal dels Centres d’Atenció Primària (CAP). És una prova d’alta sensibilitat que permet tenir els resultat pocs minuts després de la realització del test
 
Pel que fa als EPIs integrals, a què tindran accés tots els membres de les meses, a l’Annex 1 de la Guia actualitzada d’Orientacions per a ajuntaments (adjunta en format pdf en aquesta notícia) sobre l’impacte de la COVID-19 en l’organització de les eleccions al Parlament 2021 s’especifica el detall i requisits de la bata resistent a fluids.
 
A la mateixa guia s’ha substituït el tipus d’ús de les mascaretes que serà sempre les FFP2 i es facilitarà dues per a cada membre de mesa (90), representants de l’Administració (13) i el personal de seguretat sanitària del local electoral (20). L’Ajuntament preveu un romanent per a algun votant en cas que en necessiti.
 
Es lliurarà una còpia d’aquesta documentació i la que s’actualitzi per part de la Generalitat de Catalunya als presidents de les meses el dia dels comicis.
 
Reunió informativa
 
El proper 11 de febrer tindrà lloc una reunió informativa en línia per a tots els membres de les meses, a partir de les 18.30 hores (www.santquirzevalles.cat/reunioeleccions). Aquesta es penjarà al canal youtube de l’Ajuntament, de manera que es pugui visualitzar a la carta també.