Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

A partir d'avui es relaxen algunes de les restriccions que afecten el confinament i la restauració, entre altres

Es podrà sortir del municipi a la comarca i els horaris de bars i restaurants s'allarguen durant els esmorzars i els dinars


A partir d'avui es relaxen algunes de les restriccions que afecten el confinament i la restauració, entre altres

La Generalitat ha relaxat algunes de les principals mesures i restriccions a partir d’avui, 8 de febrer. Les noves mesures s’allargaran previsiblement fins al 21 de febrer. Tot i això, si les dades empitjoren, la Generalitat deixa la porta oberta a endurir-les.

 
A continuació, detallem el resum: 
 
Confinament comarcal
- El confinament municipal passa a ser comarcal. Només es pot sortir de la comarca amb motius justificats: per exemple, per anar a treballar, al metge o a classe; per tenir cura de persones dependents; per anar al banc; per tornar al domicili habitual; per tràmits inajornables, o per altres causes de força major.
- No està permès anar a segones residències o establiments turístics ni per visitar familiars o persones properes. Tampoc són excusa els actes culturals. 
 
Bars i restaurants
- Els bars i restaurants només poden servir de manera presencial esmorzars i dinars, en les franges de 7.30 a 10.30 h i de 13 a 16.30 h. La resta del dia poden servir menjar i begudes per emportar-se. Fins a les onze de la nit poden portar comandes a domicili.
 
Toc de queda
- Està prohibida la mobilitat nocturna entre les deu del vespre i les sis del matí, excepte per causes justificades, que inclouen, principalment, desplaçaments laborals, assistència sanitària o veterinària urgent, retorn de centres educatius o activitats culturals permeses, atenció a menors o persones dependents i exercici del dret de manifestació i participació política. 
- També es pot passejar els animals de companyia durant el temps imprescindible i de manera individual entre les quatre i les sis de la matinada. 
Es recomana portar el certificat de declaració autoresponsable i els documents que justifiquin qualsevol desplaçament nocturn o fora del municipi. 
- Tot plegat, sense limitació d’aforament a les terrasses i amb un màxim del 30% d’ocupació a l’interior. 
- Com a màxim hi pot haver quatre persones per taula (excepte bombolles de convivència). S’han de deixar dos metres de distància entre taules i no està permès consumir a la barra. 
 
Cultura
- Totes les activitats culturals (cinemes, teatres, auditoris, sales de concert, etc.) tenen l’aforament limitat al 50% i un màxim de 500 espectadors (1.000 a l’aire lliure o amb condicions de ventilació reforçades). A les sales de concert no es permet servei de bar.
- Els arxius, biblioteques, museus i sales d’exposicions també poden obrir al 50%. Els equipaments cívics no poden acollir activitats presencials, excepte atenció social o educativa. 
 
Comerç
- Entre setmana només poden obrir els establiments comercials de menys de 400 metres quadrats, amb un 30% de l’aforament. 
- Els caps de setmana només poden obrir els comerços essencials, com botigues d’alimentació, farmàcies, serveis de perruqueria i estètica, llibreries, veterinaris, concessionaris d’automòbils i centres de jardineria.
- Les grans botigues i els centres comercials continuen tancats.
 
Esport
- Els equipaments esportius en espais tancats (com gimnasos) podran obrir al 30% i sempre fent servir la mascareta. 
- Les activitats d’esport a l’aire lliure podran obrir al 50% d’aforament. En aquestes activitats hi podran participar un màxim de sis persones (excepte esport federat).
- El confinament comarcal permet desplaçar-se per fer esport per tota la comarca. No cal que sigui fent esport en municipis limítrofs.
- De l’ús de mascareta en espais tancats se n’exceptuen els equips que competeixen a nivell estatal.
- Els equips federats poden entrenar junts siguin els que siguin; ni 6 ni 14. I els espais a l’aire lliure sense supervisió no es poden fer servir.
 
 
Altres activitats
- Les activitats extraescolars estan restringides al mateix grup bombolla de l’escola, dins del centre educatiu i sempre que no siguin de lleure.
- Estan tancats els espais infantils lúdics interiors, els bingos, els casinos i les sales de joc. Tampoc poden obrir parcs i fires d’atraccions, ni es poden fer festes majors.
- Els parcs i jardins públics i les àrees de joc infantils poden obrir fins a les vuit del vespre amb la meitat d’ocupació.
- Els actes religiosos, casaments i funerals estan limitats a 500 persones i un 30% d’aforament. En casos excepcionals es pot arribar a les 1.000 persones.
 
Podeu consultar el detall de la normativa en el document pdf relacionat en aquesta notícia.