Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Escola d’Adults endega un Pla de Voluntariat per ensenyar informàtica i reduir l’escletxa digital

El projecte imparteix formació a persones adultes de l’escola però també a joves del programa Transitem


L’Escola d’Adults endega un Pla de Voluntariat per ensenyar informàtica i reduir l’escletxa digital

L’alumnat del PFI de l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera ha posat en marxa un pla de Voluntariat per ensenyar informàtica i reduir així l’escletxa digital.

La iniciativa neix de la creació de la “Cooperativa CFTO”, amb la finalitat de poder trencar les barreres tecnològiques i afavorir així el coneixement de l’entorn, el món laboral, les competències professionals i la participació social.
 
L’alumnat de l’escola ha rebut diferents encàrrecs de formació a mida, i està preparant uns materials formatius per poder desenvolupar el programa en funció de les seves característiques. Els dos projectes pels quals treballen actualment són:
 
. Donar suport als conceptes bàsics amb l’alumnat de COMPETIC inicial de l’escola d’adults l’Olivera. En aquest el jovent ha desenvolupat estratègies d’aprenentatge en diferents aspectes de la informàtica bàsica: teclat, control dels menús i barres d’inici, creació i gestió de carpetes i ús del correu electrònic. De la mateixa manera també han après a impartir la formació amb les persones adultes de l’escola. Un treball intergeneracional que connectarà diferents cursos formatius.
. Formació en aplicació digital de projectes socials amb participants del projecte “Transitem cap a un futur millor” En aquest projecte l’alumnat de PFI farà d’assessor i formador de joves per l’aplicació telemàtica dels projectes d’emprenedoria social que estan duent a terme els joves del Transitem.
 
Aquest projecte és duu a terme amb la col·laboració de Fem Pedagogia.