Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Sant Quirze s’estrena enguany amb el Mes dels Animals

La Festa es transforma aquest 2021 en una edició virtual i ampliada en el temps


Sant Quirze s’estrena enguany amb el Mes dels Animals

Sant Quirze organitza en aquesta ocasió una edició especial de la Festa dels Animals. Enguany, amb un format i nom diferents, forçats per la situació provocada per la pandèmia. Les dificultats per organitzar un únic esdeveniment presencial com cada any, que aplegava centenars de persones als exteriors de Can Feliu, s’ha transformat en un mes, del 20 de febrer al 20 de març, que sota aquest nom, “Mes dels Animals”, aplega iniciatives i propostes amb la voluntat de sensibilitzar la població sobre la tinença responsable dels animals de companyia, però respectant les mesures establertes per la pandèmia.

 
Les accions
Durant la darrera setmana de febrer es realitzarà una campanya informativa sobre la tinença d’animals de la mà d’agents cívics. El treball consistirà a informar les persones que passegen gossos amb uns missatges bàsics d’obligació de dur els animals lligats, identificar i censar-los, conducció de gossos potencialment perillosos i la necessitat de recollir els excrements. També lliuraran unes ampolletes per rentar l’orina del gos i unes bossetes per recollir els excrements. Aquets agents es podran veure del 21 de febrer al 26 d’aquest mateix mes, a la riera de can Poncic; can Feliu; bosquet de Baix Riera, i passeig del Ferrocarril fins a l’arc de Can Fonollet; els carrers del centre; can Casablanques i sector del c. de Bages i Segarra; Vallsuau; Sant Quirze Parc; i Castellet.
 
Campanya de xipatge a preus especials
Així mateix, i com és habitual cada any, els centres veterinaris adherits al Mes dels Animals xiparan gats i gossos a un preu molt especial. Ho faran del 20 de febrer al 20 de març. Seran: el Centre Veterinari El Mussol; Centre Veterinari Vet’s; i Nou Clínic Veterinaris.
 
Adoptar amb responsabilitat
Una dels actes amb més participació durant la Festa dels Animals, any rere any, ha estat la desfilada de gossos en adopció. Per aquest motiu, enguany la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell ha preparat un vídeo que l’Ajuntament difondrà durant aquesta setmana de manera que les persones interessades podran conèixer els animals que es troben en aquesta situació.
L’entitat també prepara unes píndoles sobre consells per a una adopció responsable.
Al llarg de les propers setmanes els canals habituals oferiran la informació puntual sobre la campanya, de manera que les accions emmarcades en el Mes dels Animals arribin a tota la ciutadania.