Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eleccions

14.968 santquirzencs i santquirzenques estan cridats aquest diumenge a les urnes

Aquest 14-F Sant Quirze es prepara per a una jornada electoral marcada per la situació de pandèmia i les mesures de seguretat


14.968 santquirzencs i santquirzenques estan cridats aquest diumenge a les urnes

Aquest diumenge, 14 de febrer, un total de 14.968 santquirzencs i santquirzenques estan cridats a participar a les eleccions al Parlament de Catalunya. El Procicat ha establert tot un seguit de protocols i mesures de seguretat que se sumen a tota la logística habitual que comporta un procés electoral per l’Ajuntament. L’objectiu és minimitzar riscos i evitar contagis de Covid-19 el proper diumenge, protegint votants però també els membres de les meses electorals. 

 
Nous locals electorals
 
Una de les principals novetats en aquests comicis fa referència als nous locals electorals, per garantir la seguretat. Així, l’Escola El Turonet passa al Gimnàs Municipal (recinte de l'escola Purificació Salas, av. del Vallès s/n); el Local Social del Poble Sec al Celler de Can Barra; els electors de la Secció núm. 10 votaran a la Patronal per l’avinguda de Pau Casals; i els votants de la Secció Censal núm. 11 ho faran al Casal Serra de Galliners pel carrer del Pintor Vila Puig 22. A l’escola Onze de Setembre les meses electorals s’han traslladat al seu gimnàs. La resta de locals de votació són els d’anteriors processos. (Vegeu pdf relacionat en aquesta notícia amb plànol de locals).
 
Dispositiu electoral
 
Com és habitual en tots els processos, i per tal que la jornada funcioni amb la normalitat desitjada, hi ha un dispositiu especial integrat per personal de l’Ajuntament, representants de l’administració, Policia Local, Protecció Civil, tècnics de Salut i altres serveis, que vetllaran per al bon funcionament de la jornada. 
En total, un centenar de persones al servei de la ciutadania. A més, a cada local hi haurà un responsable de seguretat sanitària i també un gestor de cua que vetllaran perquè s’apliquin les mesures establertes i controlar els accessos i cues dels votants.
 
Quines mesures caldrà prendre per anar a votar?
 • Porteu el sobre de votació preparat des de casa.
 • Abans d’anar a votar consulteu quin és el vostre local i mesa aquí www.santquirzevalles.cat/consultacens  o trucant diumenge a l’Ajuntament (937216800)
 • Consulteu les franges recomanades de vot.
 • Eviteu anar acompanyats/des a votar.
 • Recordeu l’obligació de dur mascareta.
 • Respecteu la distància de seguretat a les cues de l’exterior i l’interior del local.
 • Desinfecteu-vos les mans a l’estrada del local electoral i eviteu el contacte amb persones.
 • Entreu al local amb el sobre de vot i la vostre identificació preparada.
 • En acabar, no us quedeu pels volts del local electoral per evitar aglomeracions.
Franges horàries recomanades
 
Si no s’ha demanat el vot postal, es suggereix exercir el dret a vot dins d’unes determinades franges, apel·lant a la responsabilitat de cada persona fer-ne el seguiment. Són les següents:
 • 9 a 12 hores: els col·lectius de risc.
 • 12 a 19 hores: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
 • 19 a 20 hores: el col·lectiu de persones en quarantena: contagiats, contactes estrets, sospitosos.
 
Com es podrà seguir la jornada a SQV?
 
La jornada es podrà seguir pels mitjans municipals habituals: a la pàgina web, www.santquirzevalles.cat, i les xarxes socials, que publicaran tant la constitució de les meses, com les dades de participació a les 13 h, 18h i 20 hores. A partir del tancament dels locals, i quan es facin públic els resultats, aquests es podran seguir en directe a l'enllaç: www.santquirzevalles.cat/escrutini.
 
Ràdio Sant Quirze farà seguiment de la jornada a cada hora en punt amb butlletins, i emetrà un més ampli a darrera hora de la jornada amb els resultats. Es podran escoltar a www.radiosantquirze.cat i al 90.0 FM.
 
Reunió informativa als membres de les meses
 
El passat 11 de febrer va tenir lloc una reunió informativa en línia per a tots els membres de les meses. Aquesta es pot consultar aquí: www.santquirzevalles.cat/reunioeleccions