Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Nou Pla Municipal de Sensibilització per a una ciutadania global

Les entitats adapten les seves propostes a la situació de pandèmia per difondre els valors de solidaritat


Nou Pla Municipal de Sensibilització per a una ciutadania global

La Junta de Govern Local ha aprovat el Pla Municipal de Sensibilització corresponent al primer semestre de 2021, que es complementarà amb activitats a les escoles i altres organitzades per la Mesa de Cooperació. L’objectiu d’aquest Pla és promoure i divulgar els valors de la solidaritat, la tolerància, els drets humans i la diversitat cultural. Es tracta de difondre el missatge de l’educació per a la ciutadania global, en un món interconnectat.

 
La programació inclou propostes ja actives com el Cinema cultures en línia, que està comptant amb una molt bona acollida; i altres en la mateixa línia que es posaran en marxa en breu, com els “Contes amb valors”, orientats als infants. També hi haurà espai per a l’activitat esportiva, amb la marxa nòrdica; les exposicions, com “Àfrica en femení”,  al març, o el teatre “Els complerts desconeguts” de cara al mes de maig. No falten iniciatives que repeteixen edició, com la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques, també al maig; o el VII Mercat Vintage. La situació de la pandèmia en el moment de l’organització definirà el format i les característiques de cada iniciativa.
 
Aquest Pla s’elabora i es desenvolupa d’acord amb el Reglament d’organització i funcionament de la Mesa de Cooperació i el conveni de col·laboració entre les entitats de cooperació de la Mesa i l’Ajuntament. Les entitats promotores són: Associació Nuevos Pasos; Ateneu del Món; Plataforma Benvingudes Refugiades; Acció Solidària del Vallès-Cooperación y Ayuda. 
 
Cooperació internacional
Malgrat que els recursos a causa de la Covid-19 s’han focalitzat molt en l’àmbit municipal gràcies a aquestes entitats, s’han pogut continuar desenvolupant projectes de cooperació internacionals. L’any passat aquestes associacions van intervenir amb contraparts locals als següents països: Senegal, Palestina, Nepal i Bolívia, treballant en iniciatives com la detecció i prevenció de l’abús sexual infantil; o el desenvolupament comunitari de les zones rurals.