Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Agents cívics informen aquests dies les persones propietàries d’animals de companyia sobre la tinença responsable

Passegen per diferents zones del poble en el marc de la campanya del Mes dels Animals


Agents cívics informen aquests dies les persones propietàries d’animals de companyia sobre la tinença responsable

Diversos agents cívics han passejat aquest cap de setmana per diferents zones del municipi informant les persones propietàries d’animals de companyia sobre aspectes relacionats amb la tinença responsable. De fet, la campanya informativa ha començat al sector del Mas Duran, a la ronda de Santa Julita i al bosquet d’Arraona. També ho farà els propers dies al camí de la riera des de Can Poncic a Can Barra. El agents també es desplaçaran properament pel bosquet de Baix Riera i el passeig del Ferrocarril fins a l’arc de Can Fonellet; els carrers del centre; can Casablanques i el sector del c. de Bages i Segarra; Vallsuau; Sant Quirze Parc; i també Castellet.

El treball ha consistit a informar sobre l’obligació de dur els animals lligats, identificar-los i censar-los, conducció de gossos potencialment perillosos i la necessitat de recollir els excrements. També els han lliurat unes ampolletes per rentar l’orina del gos i unes bossetes per recollir els excrements.
 
Mes dels Animals
L’acció s’emmarca en el Mes dels Animals, enguany amb un format i nom diferents, forçats per la situació provocada per la pandèmia. Des del 20 de febrer i fins al 20 de març, diverses iniciatives i propostes volen sensibilitzar la població sobre la tinença responsable d’animals de companyia. 
 
Adopta, però fes-ho amb seny
Una dels actes amb més participació durant la Festa dels Animals, any rere any, ha estat la desfilada de gossos en adopció. Per aquest motiu, enguany la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell ha preparat un vídeo que podeu veure aquí, i on podreu conèixer en Black, la Neu o en Toby. Una oportunitat per donar-los una família, però sempre pensant molt bé que es tracta d’una decisió que cal prendre amb responsabilitat.