Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’artista Jordi Calvís presenta la seva primera exposició virtual “Japan”

La mostra està feta amb pigments i sorres recollides per persones que han viatjat per tot el món


L’artista Jordi Calvís presenta la seva primera exposició virtual “Japan”

L’artista santquirzenc Jordi Calvís presenta la seva darrera exposició virtual “Japan”. Després d’un treball intens Calvís ha volgut donar a conèixer les seves obres de manera virtual, a www.jordicalvis.com, condicionat per la pandèmia, però amb l’esperança de poder fer-ho físicament i sense restriccions al més aviat possible. 

Què recull Japan i amb quin objectiu?
Es tracta d’una exposició d’obres fetes a diferents llocs del país del sol naixent, amb l’objectiu d’apropar visualment a l’espectador el tarannà diari de les urbs nipones. “Japan” és feta des de Sant Quirze a través de terres que diferents persones m’han portat de diversos llocs; un projecte que en seu moment vaig donar a conèixer com a “Aporta el teu gra de sorra”.
 
Quina tècnica ha utilitzat?
He fet servir la tècnica mixta, utilitzant pigments i sorres portades d’aquests viatges que us comento, confeccionant textures.
 
Quina diferència hi ha respecte obres anteriors seves?
 
La meva pintura és una evolució constant com la mateixa vida, és una obra alegre, intimista, colorista i entesa per l’espectador.
 
El fet que hagin participat persones d’arreu del món li dóna un pes emocional especial?
 
És un cas singular en el qual han participat, hi han intervingut diferents mans, donant-li un sentit de participació carismàtic, creant una catarsi col·lectiva sobre el lema.: "Aporta el teu gra de sorra “.
 
On hem de parar especial atenció quan fem un volt virtual per la mostra?
En podem fixar en el quefer de la gent, amb els seus colors, en el seu ordre sistemàtic, en el circular de les vies, com ara l’encreuament a Sicuoya. No som únics i tenim altres cultures que compateixen aquest, el nostre món.