Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

El servei de Medi Ambient actua davant la processionària del pi

L’eliminació de nius i la instal·lació de trampes d’anella són algunes de les mesures que s’estan duent a terme per acabar amb aquestes erugues


El servei de Medi Ambient actua davant la processionària del pi

Amb el final de l’hivern les erugues de processionària del pi surten dels nius i baixen dels arbres per enterrar-se i continuar el seu cicle biològic. Durant les darreres setmanes l’Ajuntament ha rebut diversos avisos per presència de processionària a les zones amb pins, que el Servei de Medi Ambient està atenent amb mesures mecàniques com són l’eliminació de nius i la instal·lació de trampes d’anella per evitar que les erugues puguin arribar al terra i així prevenir els efectes urticants en cas de contacte amb persones o animals.

La fumigació amb plaguicides s’ha descartat perquè no es recomana fer aplicacions als espais amb trànsit de persones i, a més, ja no queda pràcticament cap producte autoritzat al mercat. De forma que, per intentar controlar aquesta plaga, s’està valorant l’endoteràpia dels pins mitjançant injecció d’insecticida als troncs dels pins afectats, així com continuar amb les mesures mecàniques de trampes de feromones, trampes d’anella i retirada de nius.