Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Treballs de control de la processionària

Unes trampes anella capturen les erugues i impedeixen així el contacte amb persones o animals


Treballs de control de la processionària

L’Ajuntament està instal·lant trampes d’anella als pins del nucli urbà més afectats per processionària per capturar les erugues i evitar que arribin al terra. Aquestes trampes envolten el tronc, per on aquesta època de l’any baixen les erugues per anar a enterrar-se, i les intercepta perquè entrin dins d’una bossa amb terra. D’aquesta manera queden atrapades i s’impedeix que puguin entrar en contacte amb les persones o els animals i produir els efectes urticants.

Cal tenir en compte que aquest és un mètode puntual, que s’aplica individualment arbre per arbre de forma que és inviable posar-ho a tots els pins i per tant no evitarà que continuï havent-hi erugues, però amb menor nombre. És important demanar que no es toquin aquestes trampes per garantir el seu funcionament. La instal·lació de trampes l’està efectuant l’empresa Lokimica, adjudicatària del servei de control de la processionària, en col·laboració amb la Brigada de Medi Ambient, als punts més sensibles com són els entorns escolars, el parc de les Morisques i el bosquet d’Arraona.

En total s’han instal·lat 34 trampes d’anella a pins situats prop de l’IES Sant Quirze i del CEIP Onze de Setembre, així com als bosquets d’Arraona, Priorat i Bages i als parcs de les Morisques, Living Club i Joaquim Rodrigo. També s’han eliminat mecànicament nius de 98 nius situats als bosquets, ronda de Santa Julita, sector urbà de can Casblanques, a les escoles i als camins de can Poncic, Vallsuau i can Barnola.