Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

El Síndic de Greuges ha atès un total de 76 consultes i queixes del veïnat de Sant Quirze

La majoria d'atencions de la comarca es relacionen amb polítiques socials


El Síndic de Greuges ha atès un total de 76 consultes i queixes del veïnat de Sant Quirze

El Síndic de Greuges ha atès un total de 76 gestions a Sant Quirze del Vallès durant l’any 2020. Així es recull en l’informe anual que el Defensor de les Persones ha fet arribar a l’Ajuntament, on s’analitzen també les dades de la comarca, el Vallès Occidental.

 
D’aquestes consultes, 38 es corresponen a queixes i 38 a consultes. Les dones han estat les que majoritàriament han realitzat aquests tràmits, tant en el de queixes, en un 51,9% del casos, com en el de consultes, amb un 55,1% dels casos.
 
En relació a les actuacions iniciades a la comarca per matèria, el nombre més alt de consultes i queixes es dona en l’àmbit de les polítiques socials, amb un 39,7%. Les segueixen les peticions en relació a l’administració pública i els tributs, amb un 26,9%; el Consum, amb un 16,9%; Polítiques territorials, com habitatge, medi ambient o urbanisme, amb un 10,6%; i ja més allunyades es troben les consultes i queixes relacionades amb la seguretat ciutadana i la justícia (3,7%); la cultura i la llengua (0,2%) i altres consultes (2%). En total, aquests percentatges sumen 2068 consultes i queixes al Vallès Occidental durant 2020.
 
El municipi de la comarca amb més atencions ha estat Sabadell (418), seguit per Sentmenat (344). On s'han tramitat menys consultes ha estat a Gallifa (1).
 
Trobareu el detall de les dades en el document en format pdf relacionat en aquesta notícia.
 
Les funcions del Síndic
 
El Síndic té la funció d'atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l'actuació o la manca d'actuació de les administracions. Vetlla pel bon funcionament de l'Administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya, com ara els ajuntaments, les diputacions o els consells comarcals. Per tant, actua com a supervisor i col·laborador de l'Administració catalana, amb l'objectiu d'ajudar a millorar-ne el funcionament.
També supervisa les empreses privades que presten serveis d'interès públic, com ara la llum, la telefonia, l'aigua, el gas, el servei postal, etc.
Elegit pel vot majoritari del Parlament de Catalunya, el Síndic és políticament independent. No depèn de cap govern i actua amb objectivitat, llibertat de criteri i independència.
 
Trobareu més informació a www.sindic.cat.