Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

El mur de la ronda d’Arraona ja llueix la imatge d’una vintena de dones per commemorar el proper 8M

Una programació transversal aplega múltiples activitats orientades a tots els públics


El mur de la ronda d’Arraona ja llueix la imatge d’una vintena de dones per commemorar el proper 8M

Aquest matí s’ha instal·lat la imatge de la vintena de dones del poble al mur de la ronda d’Arraona, al poliesportiu municipal. Es tracta de la campanya del 8 març, per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Una actuació que dóna visibilitat a les dones del municipi, des d’una vessant de màxima pluralitat i diversitat del col·lectiu. Així, s’hi poden trobar perfils molts diferents, tant professionals com per edats, situacions personals, familiars, etc. 

Les fotografies han estat fetes per la fotògrafa santquirzenca Lídia Larrosa.
 
I què li demanen al 8M?
Durant la sessió fotogràfica aquestes dones han manifestat per escrit què demanen a un dia tan reivindicatiu. Paraules com lluita, reivindicació de drets, o valoració de capacitats s’han repetit en bona part de les demandes. També moltes d’elles han parlat d’igualtat i de llibertat d’estereotips de gènere. Amb contundència, reivindiquen “igualtat real, sense injustícies”.
Moltes d’elles també han fet referència al fet de poder treballar, a ser reconegudes en les seves aportacions i investigacions en una societat encara molt masculina.
En definitiva, d’aquestes sessions han sorgit sentències tan esperançadores com que “juntes som més fortes” i que “ningú ni res ens faci oblidar que som meravelloses!”.
 
Programació transversal
Diversos serveis municipals han participat en l’elaboració de la programació d’enguany, que arriba a diversos àmbits.
Les arts escèniques esdevenen un dels plats forts de la programació. Curtmetratges cinematogràfics creats per i per a dones i que ja es poden veure avui; teatre que posa en valor missatges contra la violència de gènere, com “No solo duelen los golpes”, de Pamela Palenciano; o  “Carola”, adaptació de la novel·la “Feliçment, jo sóc una dona”, de Maria Aurèlia Capmany. Tampoc no falten espectacles musicals com “Akelarre”, de la companyia “The Feliuettes”, o l’actuació d’ “Apring Sisters”, seguida pel monologuista Charlie Pee.
El festival que no vol existir: “Fem PoP”, demà dissabte, amb les actuacions de Tronco, Augusta i GrauWi & Marta Cascales també faran acte de presència en aquesta programació de referència.
Una altra de les propostes de la programació són les xerrades. Una oportunitat per reflexionar sobre aspectes com: “Les deesses que hi ha en mi, autoconeixement i autolideratge”. O les formacions per a entitats: eines pràctiques per a la introducció de la perspectiva de gènere, en diverses sessions. També hi haurà espai per a les “Jornades feministes plantem la llavor sobre sexualitat i gènere”, organitzades demà dissabte.
 
 
 
Premi Dona
Els dijous 11 de març tindrà lloc l’acte de lliurament del Premi Dona a la sala Josep Brossa de la Patronal. L’acte s’adreça a dones de col·lectius de Sant Quirze, tot i que també es podrà seguir en directe a www.santquirzevalles.cat/directe .
Les premiades d’enguany són la periodista Laura Rosel, que rebrà el Premi Dona de Sant Quirze 2021; i l’actriu Montserrat Carulla, i l’activista Helena Maleno, que rebran les distincions nacional i internacional respectivament. 
 
Podeu consultar el programa detallat en format pdf en el document relacionat en aquesta notícia.