Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Continua en marxa la campanya de xipatge d’animals de companyia

Els centres veterinaris ofereixen preus especials en el marc del Mes dels Animals


Continua en marxa la campanya de xipatge d’animals de companyia

Aquests dies continua activa la campanya de xipatge a preus especials a determinats centres veterinaris del municipi. Es tracta d’una de les iniciatives que formen part del Mes dels Animals, amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la tinença responsable d’animals i el civisme. En aquest sentit, els centres: El Mussol (fotografia), Centre Veterinari Vet’s i Nou Clínic Veterinaris xipen els animals de companyia, des del passat 20 de febrer i fins al 20 de març a un preu inferior a l’habitual. 

Què són els xips per a gossos?
 
Els xips per a gossos són petites càpsules fetes d’un vidre especial que es col·loquen sota la pell del gos o del gat, més concretament, entre la pell i el seu múscul. No arriben a mesurar centímetre i mig de llarg, i són tan gruixudes com un gra d’arròs.
Aquests xips per a gossos tenen d’especial una cosa: el codi que porten incorporat permet en tot moment identificar l’animal. Cal assenyalar que cada codi és únic i està format per un seguit de dígits que indiquen el nom, l’adreça i les dades més rellevants del propietari.
El codi dels xips no es pot modificar, i, en cas que canviïs de domicili, no cal implantar un altre. L’única cosa que has de fer en aquest cas és acudir a consulta perquè el teu veterinari posi les dades al dia.
 
Altres accions
 
La iniciativa s’ha complementat amb altres accions desenvolupades al municipi, com el treball d’agents cívics que s’han desplaçat a diversos espais habituals per al passeig dels animals, tot informat les persones propietàries sobre les seves responsabilitats en la tinença: obligació de dur els animals lligats, identificació i cens, o la necessitat de recollir els excrements, entre altres. 
 
Cal remarcar també que entitats com la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell ha col·laborat amb la difusió d’una desfilada virtual dels seus animals en adopció, animant la ciutadania a triar aquesta opció i a fer-ho amb responsabilitat. Podeu veure’l aquí.
La Lliga també prepara unes píndoles sobre consells per a una adopció responsable.