Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El DOC del Mes torna en format presencial a la sala d'actes de la Biblioteca

Aquest dijous 11 de març, a les 18 hores, es projectarà el documental "The letter" que denuncia les acusacions de bruixeria que encara actualment es produeixen a Kènia


El DOC del Mes torna en format presencial a la sala d'actes de la Biblioteca
El cicle “El Documental del Mes” torna a la presencialitat després de la suspensió de les restriccions que no permetien la realització d’activitats amb la presència de públic a les biblioteques. D’aquesta manera, aquest proper dijous 11 de març, la sala d’actes de la Biblioteca acollirà la projecció de “The letter”. La pel•lícula ens situa a Kènia, on actualment centenars d’ancians són acusats de bruixeria per tal de robar-los les terres.

El documental ens presenta el testimoni del jove kenyà Karisa, que viatja de Mombasa als seus orígens rurals quan s’assabenta que la seva àvia està en perill. A través de les converses amb els seus familiars es que el seu oncle, fruit d’una combinació de superstició i interessos econòmics, és l’instigador de la terrible acusació de bruixeria. A la vegada, les seves tietes intenten protegir l’àvia que ha d’aprendre a conviure amb el fantasma de l’assassinat rondant la seva humil casa.

La pel•lícula és un retrat valent que posa en evidència com els valors de les comunitats rurals han estat trastornats pel colonialisme i la religió. Una història d’amor intergeneracional, en què el carisma d’en Karisa demostra com la resistència a l’avarícia és possible i on el cos fràgil de l’àvia amaga un poder femení indestructible. 
 
La projecció presencial tindrà lloc aquest proper dijous 11 de març, a les 18 hores, a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal. Podeu reservar les vostres entrades a http://entrades.santquirzevalles.cat.

El documental també estarà disponible en línia del 12 al 26 de març (ambdós inclosos). Per poder-lo veure des de casa, caldrà que ompliu el següent formulari i les persones inscrites rebran un enllaç i un codi per poder visionar la pel•lícula.