Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze del Vallès lliurarà aquesta tarda el Premi Dona a la periodista Laura Rosel

L’acte, que se celebra a la Patronal, es podrà seguir en directe en línia


Sant Quirze del Vallès lliurarà aquesta tarda el Premi Dona a la periodista Laura Rosel

La sala Josep Brossa de la Patronal acollirà aquesta tarda l’acte de lliurament del Premi Dona 2021. El guardó enguany recau en la periodista santquirzenca Laura Rosel. El reconeixement dona visibilitat al valor del treball realitzat per dones que hagin contribuït a millorar la situació del col·lectiu en tots els àmbits, i a avançar cap a relacions equitatives entre dones i homes. Un reconeixement individual a una dona que hagi contribuït en la defensa de la igualtat de gènere. 

Laura Rosel va iniciar la seva trajectòria professional a Ràdio Sabadell i des de llavors ha passat per diversos mitjans com 8TV, RAC1 o TV3. Actualment dirigeix El matí de Catalunya Ràdio. Sempre vinculada al seu municipi de naixement i on actualment resideix, Sant Quirze del Vallès, treballa per la igualtat d’oportunitat de les dones com a exemple de constància, esforç i bones pràctiques.
 
Durant l’acte d’avui també es lliurarà la Distinció Nacional, enguany per a títol pòstum per a Montserrat Carulla. Una llarga trajectòria professional i personal avalen aquest guardó, sempre amb la mirada posada en el paper de la dona, com a exemple de constància i lluita.
Un altre dels reconeixements d’avui serà la Distinció Internacional per a l’activista Helena Maleno. La militància i la investigació d’aquesta dona l’han posada en el camí de la defensa de les dones migrants, treballant el que ella defineix com a “polítiques de vida”, “estratègies de residència” i les dones com a subjectes de drets i no com a víctimes.
 
L’acte es podrà seguir en directe a www.santquirzevalles.cat/directe  a partir de les 18.30 hores. Després del lliurament institucional dels guardons tindrà lloc el monòleg teatral de Pamela Palenciano “No solo duelen los golpes”. Es tracta d’una mirada al tipus de relacions que es mantenen en el marc del patriarcat, construint-les i patint-les.
 
Les activitats amb motiu de la programació del 8M continua els propers dies. Podeu consultar-la en el document pdf relacionat en aquesta notícia.