Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Comença la prohibició de fer foc al bosc

Fins al 15 d'octubre la norma regula que no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat


Comença la prohibició de fer foc al bosc

Des del passat 15 de març i fins al 15 d’octubre ja no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició vol prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina en sigui la finalitat.
  • No es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura.
  • No es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura.
  • Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.
També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.
 
Les dades de 2020
L’any 2020 va ser un any amb molts pocs incendis i hectàrees forestals cremades a Catalunya. De fet és el millor en dècades. Les dades són les següents:
  • 289 incendis van cremar 209 hectàrees el 2020
  • 63 d’aquests incendis van ser intencionats, el 21,8%
  • 10% dels incendis es van produir per línies elèctriques