Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Mes de març, Mes de l'Endometriosi

El llac del parc es tenyirà de groc el proper dissabte a partir de les 19 hores


Mes de març, Mes de l'Endometriosi

El llac del parc de les Morisques lluirà de color groc el proper 27 de març, amb motiu del Mes de l’Endometriosi. Aquest és el color corporatiu de la malaltia i l’objectiu és donar la màxima visibilitat a l’afectació. 

La iniciativa arriba de la mà de l’Associació d’Endometriosi de Catalunya, que ha fet extensiva a tots el país. 
 
L’endometriosi és una malaltia de gènere que afecta aproximadament a un 15% de les dones en edat fèrtil. La malaltia consisteix en el creixement de teixit endometrial fora de la cavitat uterina, formant quists, nòduls o implants de teixit que es poden localitzar a la pelvis, la bufeta, provocant problemes miccionals, dolor, infeccions recurrents... i també al sistema renal.
El temps de mitjana del diagnòstic és de 9 anys i l’endometriosi, a més de dolor, pot provocar astènia (fatiga crònica), disparèunia (dolor durant o després de les relacions sexuals), trastorns intestinals i infertilitat, entre altres. Es considera la primera malaltia ginecològica que pateixen les dones, superant el càncer de mama.
 
És per aquest motiu que l’Associació d’Endometriosi de Catalunya reclama la necessitat d’avançar en un major coneixement per ajudar les dones que la pateixen.
 
L’encesa de llums al llac tindrà lloc a les 19 hores. Podeu fer visible l’encesa a les xarxes amb el hashtag #totsxlendometriosi.